Personal d’atenció educativa reclama a Educació millores en les condicions laborals i el reconeixement de la seva tasca

Delegats sindicals s’han concentrat a les portes del departament per exigir la reclassificació de les treballadores


Personal d’atenció educativa s’ha concentrat aquest dijous a les portes del Departament d’Educació per exigir millores en les condicions laborals i el reconeixement de la seva tasca als centres. La concentració s’ha fet coincidint amb una reunió a la conselleria per abordar diverses reclamacions del col·lectiu.

Entre d’altres, han demanat la reclassificació del personal d’atenció educativa i que les tècniques d’educació infantil a escoles rurals passin a ser educadores. Anna Giménez, de la CGT, ha lamentat que la conselleria no les té en compte com a personal educatiu, ja que oficialment formen part del personal d’administració i serveis tot i que fan tasques educatives. “Ens dediquem a l’educació”, ha reivindicat.

Giménez ha assegurat que no se senten escoltades i ha lamentat que les seves reclamacions no han obtingut resposta de moment. Per això, delegats sindicals de CGT s’han concentrat aquest matí a les portes d’Educació i tenen previst repetir l’acció aquesta tarda, quan confien que hi podran participar les treballadores que ara estan als centres.

Entre les seves reclamacions també hi ha el reconeixement formal del juliol com a mes de formació, l’obertura de la borsa de totes les categories com a mínim un cop l’any i la possibilitat d’inscriure’s per poblacions i no per comarques, la integració del personal educatiu dins de la Direcció general de professorat i personal de centres públics i no a la de serveis, la conversió efectiva dels contractes d’un terç de la jornada a mitja jornada i la implementació d’una educadora d’educació especial a cada llar d’infants.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article