Barcelona renovarà 25 àrees de joc infantil per canviar-ne elements i millorar-ne l’accessibilitat

Es reorganitzaran els espais i també hi haurà canvis en alguns paviments


La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat renovar durant aquest any 25 àrees de joc de la ciutat per canviar-ne els elements de joc, millorar-ne els recorreguts i incorporar criteris d’accessibilitat.

Així, s’ha donat llum verda a unes actuacions que tenen un pressupost de 2,06 milions d’euros provinents del Pla de Manteniment Integral. En general, a més del canvi dels elements de joc, també es renovaran els paviments —amb una aposta pel cautxú—, el mobiliari, i s’organitzaran els espais per poder separar les zones de joc tranquil de les de joc dinàmic.

Segons ha explicat en declaracions als mitjans la tinenta d’alcaldia Laia Bonet, es tracta d’un “molt bon exercici” que permet al consistori anticipar-se a la “degradació” dels espais.

El criteri d’accessibilitat, ha dit, és un dels que es tindrà en compte en la renovació, però no serà l’únic ni s’intervindrà únicament en àrees no accessibles. Entre les accions previstes, per exemple, hi ha la incorporació de circuits de tronc, paviments de cautxú, o la incorporació de jocs inclusius i altres pensats també per als més petits.

Bonet ha explicat que el termini per l’execució de les obres serà d’uns set mesos i està previst que comencin el segon semestre d’aquest 2024, de manera que la renovació podria estar llesta el 2025.

Actuacions en sis districtes

Les actuacions es faran en 25 àrees de joc infantil de sis districtes: l’Eixample, Sarrià – Sant Gervasi, Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Martí. És el primer paquet d’intervencions que preveu actuar a llarg termini en 149 àrees de joc a tota la ciutat.

A Sant Martí, s’actuarà en diverses àrees: la plaça Valentí Almirall, la plaça Josep Maria Huertas Claveria, a la del carrer Cantàbria amb carrer Andrade, la de la Rambla Prim, la del parc de Sant Martí, la dels Jardins de Joana Tomàs, les del parc del Port Olímpic, la del carrer Ramon Turró amb el carrer de Joan Miró i també la de la plaça de Juliana Morell.

A l’Eixample s’actuarà a l’àrea de joc del passeig de Sant Joan, entre Provença i Rosselló. Entre els elements que s’hi instal·laran, hi ha, per exemple, un gronxador triple amb seient niu, seient adaptat amb arnès i seient pla, o una taula de sorra accessible.

A Les Corts es renovarà l’àrea de joc de la plaça Comas i la situada als Jardins Bacardí, a la travessera de les Corts, entre el carrer del Comandant Benítez i el carrer Benavent, i la dels Jardins de Josep Goday i Casals, a l’interior d’illa del carrer d’Emèrita Augusta amb l’avinguda Madrid.

A Sarrià-Sant Gervasi es renovarà totalment l’àrea de joc infantil de la plaça Cardona. A Horta-Guinardó es renovaran i unificaran dues zones de joc infantil del parc del Guinardó i també augmentarà l’espai de joc la renovació de l’àrea de joc infantil dels Jardins de Manuel J. Arnalot.

A Nou Barris s’actuarà a les zones de joc infantil de la plaça de Paul Claudel, als dos espais de joc del parc de Josep Maria Serra Martí, a l’àrea de jocs situada a la plaça de Gabriel Alomar i a la situada a la confluència del carrer Alzinar i el carrer Pierola.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article