Capgirar la “mala” salut mental dels docents: CCOO reclama més recursos i un protocol per agressions

El sindicat insisteix que el decret de plantilles provoca “estrès” entre el professorat


CCOO ha reclamat més recursos que permetin als docents tenir les eines per atendre l’augment de complexitat a les aules, així com un protocol específic en cas d’agressions als professionals. La portaveu de salut laboral de la Federació d’Ensenyament de CCOO a Catalunya, Mirnaya Chabás, ha explicat que la salut mental dels docents és “dolenta”, com mostra el Baròmetre Internacional de la Salut i del Benestar del Personal de l’Educació, coordinat pel sindicat. 

Chabás ha reivindicat que, tot i no tenir nou pressupost per aquest any, hi ha mesures que el Govern podria aplicar, com el protocol o la modificació del decret de plantilles i d’autonomia de centres, una eina que, ha assegurat, provoca “estrès” entre els docents.

El baròmetre, presentat anteriorment, mostra que més del 40% del professorat espanyol ha patit episodis d’ansietat o depressió per les seves condicions laborals. Chabás ha assegurat que això es veu també a les aules catalanes, on ha lamentat que no hi ha els recursos suficients per atendre amb la qualitat que els agradaria als alumnes. Ha afegit que això provoca frustració entre els professionals i també situacions d’estrès, cansament i desencís.

Davant d’això, ha defensat que disposar de més recursos milloraria les condicions de treball i, per tant, la salut mental del col·lectiu. Més enllà dels diners, ha dit que hi ha mesures que es poden portar a terme. Entre aquestes, un protocol en cas d’agressió a docents, que ha assegurat que tot i que no és una situació generalitzada sí que n’hi ha cada cop més. Quan això passa, el personal se sent “indefens” i no sap com actuar, ha dit la portaveu.

D’altra banda, ha reivindicat la modificació del decret de plantilles i d’autonomia de centres, ja que ha criticat que el fet que els directors puguin decidir “de manera arbitrària” sobre el futur dels docents provoca “molta inseguretat” i “situacions d’estrès” entre el personal.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article