Crida a les famílies perquè reclamin més exposició a llibres i menys a pantalles als centres escolars

La plataforma ‘Aixeca el cap’ anima les famílies a enviar peticions al Departament d’Educació coincidint amb Sant Jordi


La plataforma ‘Aixeca el cap’ ha impulsat una campanya per fer una crida a les famílies perquè reclamin més exposició dels alumnes als llibres i els materials curriculars en paper en detriment de les pantalles.

La plataforma, formada per famílies i docents que reclamen un ús responsable i regulat de les pantalles, impulsa la campanya ‘Per Sant Jordi, més llibres i menys pantalles’ coincidint amb la diada.

En concret, s’anima les famílies a fer una petició genèrica de forma telemàtica al Departament d’Educació reclamant més exposició als llibres i exposant arguments en contra de l’exposició a les pantalles a les aules. Des del web de la plataforma es dona tot un seguit d’instruccions i es facilita els documents perquè les famílies puguin omplir-ne la petició de forma fàcil i en poc temps.

Les demandes concretes del col·lectiu són, entre altres, que llapis i paper siguin les eines vehiculars d’estudi i que els materials curriculars per al curs vinent siguin únicament llibres o impresos en paper. També reclamen que els materials recomanats de consulta i suport tinguin format llibre, o que els deures o entregues s’hagin de fer a mà.

Així mateix, sol·liciten que no es facin servir pantalles per part de l’alumnat durant les classes a infantil, cicle inicial i cicle mitjà de primària, i per tant demanen habilitar un espai amb ordinadors fixos (arran de les parets) per assolir les competències digitals necessàries del cicle superior de primària.

En aquest sentit, afegeixen en la seva petició que el professorat mantingui totes les pantalles a la vista en tot moment per a una supervisió activa. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article