L'Àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona ofereix als municipis el taller demostratiu 'Cuina sense pares', de dues hores de duració, adreçat a joves a partir de 14 anys. Amb aquest taller es pretén promoure una alimentació saludable entre els adolescents i facilitar-los una sèrie de recursos per animar-los a posar-se el davantal. El primer d'aquests tallers s'organitza a Manresa el proper dimecres a les 11 del matí a la UEC La Clau.
"L'objectiu del projecte", afegeixen, "és donar a conèixer d'una manera molt senzilla com posar en pràctica una alimentació saludable en aquest col•lectiu. I s'ha pensat en aquesta franja d'edat perquè dades recents alarmen de l'augment de sobrepès i obesitat en la població jove, concretament un 21% dels joves entre 14 i 17 anys presenten sobrepès i un 12,5% presenten obesitat derivats de la mala alimentació i de la manca d'activitat física. Alhora, al voltant d'un 37% de noies de 4t ESO, 2n de Batxillerat i Cicles Formatius declara haver fet dieta amb l'objectiu d'aprimar-se".
"Al receptari", expliquen, "els joves podran trobar un seguit de consells sobre diferents aspectes bàsics de l'alimentació, així com també 14 receptes, nombre que anirem augmentant, de dinars i sopars fàcils, ràpids i econòmics, que motivin als joves l'entrada en el món culinari. Així doncs, són receptes de plats saludables pensades per als joves que ja viuen sols, per als que tenen l'opció de preparar-se el menjar ells mateixos, o fins i tot, per a aquells que s'atreveixin a fer el sopar a la seva colla d'amics i amigues. Tenim preparat un DVD per distribuir entre els joves que no disposin a casa de connexió a Internet".
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari