Un receptari fa la cuina atractiva i fàcil als joves

Amb la guia podran preparar-se ells sols el menjar de forma equilibrada i saludable


L'Àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona ofereix als municipis el taller demostratiu 'Cuina sense pares', de dues hores de duració, adreçat a joves a partir de 14 anys. Amb aquest taller es pretén promoure una alimentació saludable entre els adolescents i facilitar-los una sèrie de recursos per animar-los a posar-se el davantal. El primer d'aquests tallers s'organitza a Manresa el proper dimecres a les 11 del matí a la UEC La Clau.

A través d'aquest recurs es donarà a conèixer el web específic que conté els vídeos i el receptari realitzats per cuiners i joves durant les proves pilot que es van celebrar els passats mesos d'octubre i novembre a instituts, escoles i casals de la comarca d'Osona. Els municipis de Centelles, Les Masies de Voltregà, Torelló, Manlleu, Prats de Lluçanès i Vic van acollir la iniciativa perquè, segons els seus responsables, "tots ells la van valorar com una activitat molt adient per a apropar als joves a una alimentació el màxim de saludable possible".

"L'objectiu del projecte", afegeixen, "és donar a conèixer d'una manera molt senzilla com posar en pràctica una alimentació saludable en aquest col•lectiu. I s'ha pensat en aquesta franja d'edat perquè dades recents alarmen de l'augment de sobrepès i obesitat en la població jove, concretament un 21% dels joves entre 14 i 17 anys presenten sobrepès i un 12,5% presenten obesitat derivats de la mala alimentació i de la manca d'activitat física. Alhora, al voltant d'un 37% de noies de 4t ESO, 2n de Batxillerat i Cicles Formatius declara haver fet dieta amb l'objectiu d'aprimar-se".

"Al receptari", expliquen, "els joves podran trobar un seguit de consells sobre diferents aspectes bàsics de l'alimentació, així com també 14 receptes, nombre que anirem augmentant, de dinars i sopars fàcils, ràpids i econòmics, que motivin als joves l'entrada en el món culinari. Així doncs, són receptes de plats saludables pensades per als joves que ja viuen sols, per als que tenen l'opció de preparar-se el menjar ells mateixos, o fins i tot, per a aquells que s'atreveixin a fer el sopar a la seva colla d'amics i amigues. Tenim preparat un DVD per distribuir entre els joves que no disposin a casa de connexió a Internet".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article