La patronal de les residències concertades creu que els usuaris haurien de pagar més per elles

Considera que així es compensaria el fet que la Generalitat no augmenti la tarifa que els paga


L'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) ha considerat que els usuaris de les places assistencials 'haurien de contribuir més activament' en el finançament de la plaça que ocupen perquè ha afirmat que la Generalitat no augmentarà aquest any la tarifa que els hi paga i en canvi els costos si que pugen. En un comunicat, la patronal ha alertat que si la situació no canvia, les residències i els centres de dia amb places concertades per l'administració 'veuran perillar la seva capacitat' per afrontar els compromisos econòmics adquirits amb els treballadors, la Seguretat Social i els proveïdors.

ACRA ha assegurat que el Departament de Benestar els ha informat que no apujarà la seva aportació aquest any i afirmen que per contra els costos han crescut fins un 10% en alguns casos.

La patronal ha explicat que fins ara són les empreses i entitats assistencials les que estan aportant la diferència entre el que paga l'administració per la plaça i el que costa aquesta realment. Arribat el cas que les empreses no puguin fer front als seus compromisos econòmics s'arribaria a un escenari 'de destrucció de milers de llocs de treball'.

Per evitar aquesta situació, i fins que la Generalitat no disposi dels recursos econòmics adients, la patronal ha considerat que els usuaris dels serveis haurien de contribuir 'més activament' en el finançament de la plaça.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article