La sensibilització social per la crisi augmenta el voluntariat de la Creu Roja

Creu Roja llança una campanya per agrair a socis, col·laboradors i voluntaris el seu suport


"Encara sort que hi sou. Ja sabem que no podem arribar a tot, però sense vosaltres no arribaríem a res". Sota aquests emotius missatges, Creu Roja ha llançat la seva nova campanya, que té el suport en el bloc www.menosmal.org, i en la qual la institució agraeix la solidaritat i implicació els seus socis, voluntaris i col·laboradors, especialment en aquesta època de crisi, i anima els ciutadans i ciutadanes que encara no col·laboren a fer-ho, fent-se socis de Creu Roja.

Una de les iniciatives per fer més visible la campanya ha estat l'edició dels corresponents cartells identificatius que s'han penjat a les seves seus i edificis i també la col·locació d'una gran pancarta a la façana principal de la seva seu provincial a Girona amb el lema d'agraïment i implicació que es vol difondre.
 
I és que la tasca dels voluntaris, socis i col·laboradors, especialment en aquests temps, està essent clau per donar resposta a les creixents demandes d'ajuda de cada vegada un major nombre de ciutadans en el nostre país. Gràcies a ells Creu Roja pot atendre a centenars de persones cada dia a través d'accions, tan essencials com la distribució d'aliments i altres ajudes de primera necessitat, el suport a la recerca de feina, l'atenció a persones en situació d'exclusió social severa, entre altres ajudes.
 
De fet, Creu Roja va llançar una Crida d'Emergència Social fa uns mesos per sol·licitar col·laboració a la ciutadania, amb la qual poder ajudar a més persones afectades per la crisi al nostre país. La Institució se centra ara en donar resposta urgent als col·lectius més afectats per l'actual context de dificultat, i que són: famílies amb tots els seus membres en atur, nens/es que viuen en llars pobres, gent gran amb responsabilitats/càrregues familiars o en situació d'extrema vulnerabilitat, persones aturades en atur de llarga durada, persones sense llar i joves en atur.
 
"Si la solidaritat és un valor afegit, encara ho és més en aquests temps de crisi", s'assenyala des de Creu Roja. La sensibilitat social al voltant de la necessitat d'ajudar a les persones que més pateixen ha anat en augment en aquests últims temps. Així ho constaten les dades de la institució que apunten que el nombre de socis ha augmentat un 5%, des de l'inici de la crisi fins a l'actualitat, i que les seves aportacions ho han fet en un 45%, a la demarcació de Girona.
 
La Institució a Girona té ja prop de 23.700 socis que aporten més d'1.600.000 Euros anuals als seus projectes, mentre que el 2008 se'n registraven 22.500, amb unes quotes que superaven de poc el 1.107.000 Euros.
 
També les dades de voluntariat denoten un creixement de la solidaritat a la ciutadania, ja que dels 1.103 voluntaris amb què comptava Creu Roja a la demarcació de Girona en l'inici de la crisi, han superat ja els 2.356, el que suposa un creixement d'un 53%.
 
Però encara que la solidaritat està en alça, segueix essent necessària la col·laboració i implicació de més persones que permetin a Creu Roja portar l'ajuda a més famílies en situació de dificultat. Per això, l'Organització Humanitària anima els ciutadans a fer-se socis de Creu Roja per a seguir "estant aquí".
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article