Dels Pirineus al Masnou en tres dies, el repte per la sordceguesa

Tres corredors faran aquest cap de setmana 216 Km en benefici de les persones que no poden ni veure ni sentir


Aquest divendres comença la cursa solidària del Meridià Verd-XRT, el repte per la sordceguesa que el Toni Benítez, el Carles Aguilar i el David Torre, tres corredors aficionats, s’han proposat fer en format de cursa intensiva, corrent 216 Km en tres dies, des de Els Pirineus fins al Masnou.

El repte està programat del 14 al 16 de juny en condicions d’autosuficiència (sense equip d’acompanyament). El Meridià Verd s'estén des de Dunkerque, al Mar del Nord, fins al Masnou. En concret, és el meridià situat a 2º 20' 14,025" a l'est del meridià de Greenwich. El recorregut proposat farà la part catalana de Coll de Pal a la platja d’Ocata.
 
Per a l’arribada, l’Ajuntament de el Masnou ha organitzat una celebració que inclou l’acompanyament dels corredors per un equip d’esportistes masnovins fins al monòlit del Meridià, ubicat al passeig Marítim del Masnou. L’acte està previst per a les 17 h del diumenge 16 de juny. Allà, els esportistes seran rebuts per l’alcalde de El Masnou, Pere Parés i Rosés i les autoritats dels ajuntaments de Setcases, Vidrà i Cànoves, així com representats d'entitats. Hi haurà les actuacions dels tabalers de la Sagrada Família i dels gegants de l'escola Bergantí. 
 
L'equip XRT s'ha mostrat sensiblement disposat a col•laborar amb l'Associació Catalana Pro Persones amb Sordceguesa (APSOCECAT) per tal de donar a conèixer la sordceguesa, una discapacitat poc visible que consisteix en la pèrdua simultània de vista i de oïda, que en la qualitat de vida de una persona té més impacte que la sordesa i la ceguesa i que generalment comporta unes condicions de reducció de l’autonomia i de conseqüent dependència. La sordceguesa pot afectar gairebé 4000 persones només a Catalunya. 
 
Els donatius que es puguin recaptar aniran directament al programa de suport familiar per a persones amb sordceguesa que gestiona l’APSOCECAT. Amb aquest objectiu s’ha obert una campanya a migranodearena on les persones poden comprar des de 1 Km, dels 648 que faran els corredors, per tal d’ajudar amb els programes que gestiona l’APSOCECAT. 
 
L’APSOCECAT és l'Associació Catalana Pro Persones amb Sordceguesa, amb o sense discapacitats afegides i llurs famílies. Va ser fundada l'any 1999 per un grup de pares amb fills amb sordceguesa congènita. Des de llavors l'organització ha anat creixent en projectes en benefici del col·lectiu. Malgrat la manca de recursos, desenvolupen projectes locals i europeus quant a qualitat de vida en l’àrea de la sordceguesa.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article