Associen la duració de la lactància amb la intel·ligència del fill

Un estudi afirma que influeix en el llenguatge receptiu i en la intel·ligència verbal i no verbal.


Segons un estudi publicat per JAMA Pediatrics vincula la lactància materna amb una millora del llenguatge receptiu dels fills als tres anys d'edad i a la intel·ligència verbal i no verbal a l'edat de set anys. L'estudi corrobora els beneficis de la lactància materna a la salut del nen, però afirma que és menys segur saber fins a quin grau aquesta lactància materna condueix a un millor desenvolupament cognitiu.

L'estudi, dirigit per Mandy B. Belfort, de l'Hospital de Nens de Boston (EUA), va concentrar-se en examinar les relacions de duració de la lactància i l'exclusivitat amb la cognició infantil entre les edats de 3 i 7 anys, així com la mitjana en què el consum de peix durant la lactància materna s'associa amb l'alimentació infantil i la cognició més tard.
 
"Una major durada de la lactància materna s'associa amb una major puntuació a l'edat de 3 anys al 'Peabody Picture Vocabulary Test' i amb més intel·ligència en la Prova d'Intel·ligència Breu Kaufman a l'edat de 7 anys", diuen els resultats de l'estudi. No obstant això, la investigació també ha detectat que la durada de la lactància materna no es va relacionar amb l'avaluació de la memòria i les puntuacions d'aprenentatge.
 
Pel que fa a la ingesta de peix (menys de dues porcions per setmana enfront de dos porcions o més), la relació entre la durada de la lactància materna i l'avaluació d'ampli rang de les habilitats motores visuals als 3 anys d'edat sembla ser més forta en els fills de dones amb major consum de peix enfront de les que n'ingereixen menys habitualment, encara que aquest resultat no va ser estadísticament significatiu, tal com indiquen les dades de l'anàlisi.
 
"Els nostres resultats", diu Belfort "recolzen una relació causal de la lactància materna en la infància amb el llenguatge receptiu als 3 anys i amb el coeficient d'intel·ligència verbal i no verbal en l'edat escolar. Aquestes troballes recolzen les recomanacions nacionals i internacionals per promoure la lactància materna exclusiva fins als sis mesos i la continuació de la lactància materna almenys fins a l'any d'edat", ha afirmat Belfort.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article