La Coordinadora LGTB de Catalunya es dissol

En una Assemblea General Extraordinària, la coordinadora va votar la seva dissolució definitiva a causa de les dificultats de finançament.


El dia 4 de desembre la Coordinadora de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de Catalunya va realitzar una Assemblea General Extraordinària que va tenir com a únic punt de l'ordre del dia votar la seva dissolució. Els assistents a l'Assemblea van votar aquesta decisió per unanimitat i la dissolució definitiva de la Coordinadora LGTB va fer-se efectiva el passat 31 de desembre.

Els motius els han esgrimit en aquest comunicat públic penjat al seu web tenen a veure amb les dificultats econòmiques que ha trobat la Coordinadora per tirar endavant el seu "vaixell insígnia", el servei d'informació 900 Rosa. Aquest servei ha estat finançat durant anys pel Pla Nacional de Sida del Ministeri de Sanitat, expliquen des de la Coordinadora, però aquesta ajuda s'ha deixat de rebre. "Després de dos anys de denegació del finançament a aquest projecte, la dificultat de seguir aconseguint finançament privat, en l’actual context de crisi econòmica i la desaparició d'algunes entitats i el consegüent debilitament de les encara existents a la Federació, fan impossible la viabilitat de la Coordinadora".

"Actualment la Coordinadora LGTB estava formada per Gais Positius, GAG, ACGIL, ACATHI, Pandora i Diversitat & Discapacitat que seguiran treballant amb els seus projectes sense el paraigües de la Coordinadora", diuen en el comunicat, signat pel Secretari General, Joaquim Roqueta.

Després de desgranar els vint-i-set anys de feina que deixa enrere l'organització, Roqueta s'acomiada "agraint el treball compartit durant tants anys" i deixant clar que "seguirem lluitant en altres fronts i treballant pels drets del col•lectiu LGTB i donant resposta al VIH/Sida".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article