La FaPaC destina 7.000€ al programa de beques menjador de la Creu Roja

El curs passat, el projecte va distribuir aquest tipus d’ajut a 673 infants i enguany ja s’estan repartint beques de menjador a prop de 800.


La Creu Roja a Catalunya ha rebut aquest dimecres, 12 de febrer, una donació de 7.000 euros de la FaPaC (Federació d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya), cosa que representa el 0,7% del seu pressupost de l’any 2013.

Tots aquests fons es destinaran íntegrament al programa de beques menjador impulsat per la institució humanitària, que té per objectiu cobrir el cost del menjador escolar als alumnes d’educació infantil i primària en risc d’exclusió social.

Durant el curs escolar 2012-2013, la Creu Roja va iniciar el programa per ajudar a cobrir la quota de menjador escolar d’infants en situació vulnerable. El curs passat, el projecte va distribuir aquest tipus d’ajut a 673 infants i enguany ja s’estan repartint beques de menjador a prop de 800.

La Creu Roja a Catalunya vol agrair la col·laboració de la societat civil i de les entitats en un context marcat per l’augment de famílies amb dificultats per garantir una alimentació saludable als seus fills i filles. En aquest sentit, cal destacar que el 4t estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja a Catalunya indica que el 38% de les famílies amb dificultats ateses per l’entitat no poden pagar el menjador escolar i que 7 de cada 10 no poden garantir una alimentació saludable dels seus fills a casa.

Aliança per a l’alimentació infantil

Malgrat els esforços que està realitzant l’administració pública i entitats socials com la Creu Roja per cobrir les necessitats alimentàries dels infants en situació de vulnerabilitat, les ajudes no arriben a tots els nens i nenes que requereixen aquest tipus de suport. La intensitat de la crisi econòmica està fent que augmentin més ràpidament les necessitats que les ajudes per cobrir-les.

Per això, la Creu Roja té previst llençar properament una crida a la societat catalana per sumar esforços i recursos contra la pobresa infantil, de la societat civil, les empreses i altres agents socials amb aquesta finalitat: una gran aliança per a l’alimentació infantil. Només el 2013, la Creu Roja va donar ajuda alimentària i bàsica a 62.560 infants en situació vulnerable a través de diversos projectes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article