Barcelona va atendre 1.500 casos de violència masclista el 2014

Prop de 160 dones i infants van requerir acolliment d'urgència l'any passat


El Servei d'Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), que ofereix atenció a les dones i fills que pateixen violència masclista, va atendre 1.500 casos el 2014, dels quals 1.356 eren dones adultes i víctimes principals de l'agressió.

84 dones i 88 infants i adolescents van ser acollits en el Centre Municipal d'Acolliment d'Urgència per Violència Masclista; i 100 dones i 108 menors més, a diferents recursos de llarga estada, tant públics com privats.

Els serveis socials han detectat que amb la crisi les dones demanen ajuda més tard i esperen al límit per denunciar.  Així mateix, romanen més temps en el centres d'acollida perquè moltes no tenen els ingressos econòmics suficients per poder marxar.

El 2014 van atendre's directament 217 menors d'edat, un increment de l'11,3% respecte el 2013 (195). A més, d'acord amb l'informe de l'Ajuntament, 9 adolescents van accedir al servei sense l'acompanyament d'una persona adulta, fet ocorregut per primera vegada. Tots patien violència de gènere per part de persones externes a la família.

En aquest sentit, el Consistori va dissenyar el 2014 una campanya de divulgació del SARA Jove, amb l'objectiu de donar a conèixer aquest servei als adolescents i facilitar-ne l'accés per via presencial i telefònica.

La ciutat de Barcelona ofereix, a més, un Servei d'Atenció a Homes (SAH) per a la promoció de les relacions no violentes. L'any passat s'hi van adreçar un total de 158 homes, 137 de forma presencial i 21 telefònicament,  que exerceixen o han exercit qualsevol tipus de violència envers la seva parella i/o fills.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article