Rosa Domènech, Medalla d'Or al Treball Social 2015

El guardó es lliurarà dimecres a Barcelona i reconeix la seva trajectòria professional


En el marc de la celebració del Dia Mundial del Treball Social, dimecres vinent, el Col·legi de Treball Social de Catalunya entregarà la Medalla d’Or a Rosa Domènech Ferrer, en reconeixement a la seva "llarga i intensa trajectòria professional".

Més de 50 anys en el sector avalen la feina de la col·legiada, que ha estat escollida guanyadora d'aquesta sisena edició del guardó, per davant de 14 candidats.

L’acte de lliurament del premi, que tindrà lloc a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona a les 6 de la tarda, comptarà amb la intervenció de la consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat, Neus Munté; el diputat delegat de Benestar Social, Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva; el gerent de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Àngel Miret; i la degana del Col·legi de Treball Social, Núria Carrera.

Després del lliurament de la Medalla d’Or al Treball Social 2015, hi ha programada una conferència de la mà del politòleg Joan Subirats, que porta per títol: ‘Desigualtat i Treball Social: Vells i nous problemes, velles i noves respostes’.

Rosa Domènech: polifacètica trajectòria professional

La guardonada d'aquest any ha desenvolupat tasques en l'àmbit públic, empresarial, acadèmic i en el tercer sector social. Els seus inicis com a assistent social van desenvolupar-se el Camp de la Bota (1962-1969), Montjuïc, a l'Hospitalet de Llobregat i al barri Singuerlin (Santa Coloma de Gramenet).

Durant aquesta primera etapa professional, va promoure i coordinar l'Associació de Deficients Mentals (ASPANIDE). Posteriorment també ha exercit càrrecs de responsabilitat a les administracions públiques autonòmiques i municipals; i en les darreres dècades ha participat en la creació i direcció de l'Institut de Treball Social i Serveis Socials (INTRESS).

En l’àmbit acadèmic, va ser professora de Treball Social Comunitari a l’Escola de Serveis Socials de Barcelona i fundadora del Grup d’Investigació i Treball Social, vinculat a la Universitat Autònoma de Barcelona. A més, ha exercit com a docent i assessora arreu de l’Estat espanyol i ha publicat tres llibres: Panoràmica dels Serveis Socials i el Treball Social (1939-1988), El Camp de la Bota: entre els afusellaments i el Fòrum (2005), i Vivències socio-polítiques i treball social (2012).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article