Arriben les Jornades Radical-ment Feministes

Se celebraran aquest cap de setmana al Campus de Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra i volen ser un espai de reflexió al voltant d'aquest col·lectiu


Quaranta anys després de les Primeres Jornades Catalanes de la Dona, el proper 3, 4 i 5 de juny el Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra acull les Jornades Radical-ment Feministes. Es tracta d'unes jornades que organitza la Xarxa Feminista, Ca la Dona i altres grups d'aquest col·lectiu per tal de construir un espai on compartir "pensaments, sentiments i activismes". En definitiva, un espai de reflexió.

Les jornades d'enguany es basaran principalment en tres eixos temàtics: 'Viure en llibertat i rebuig a les violències masclistes heteropatriarcals'; 'La sostenibilitat de la vida i com fer-la possible d'una manera visible'; i per últim, 'Cossos, sexualitats i identitats'. Aquests tres eixos es diferencien dins d'un programa farcit d'activitats, sobretot dissabte dia 4 de juny.

El divendres 3 de juny es donarà el tret de sortida de les jornades. A les 5 de la tarda hi haurà un primer contacte amb l'espai, les exposicions i els tenderols instal·lats al Campus de Ciutadella de la UPF i dues hores més tard, es durà a terme l'acte d'inauguració. L'endemà serà el plat fort de les jornades en què, durant tot el dia, es faran tallers, taules de debat i altres activitats.

Les jornades finalitzaran diumenge 5 de juny amb una Assemblea de Cloenda a dos quarts d'11 del matí. A les 12, hi haurà una manifestació al Passeig Lluís Companys i aquesta acabarà amb un dinar a les 2 del migdia a l'Estació del Nord. Allà és on es farà, també, la festa de Cloenda.

Per a participar-hi, cal inscriure's prèviament online a través de la web de les jornades seguint els passos que s'indiquen. Les inscripcions estaran obertes fins el 2 de juny a les 2 del migdia.

40 anys de jornades feministes

Des de les primeres jornades, el moviment feminista català s'ha autoconvocat, cada deu anys, en una celebració especial. L'any 1996 es van organitzar unes jornades sota el lema '20 anys de feminisme a Catalunya' i l'any 2006 sota la proposta 'Les dones sabem fer i fem saber'. Això ha fet que aquesta iniciativa s'hagi convertit en una fita i un estímul pel col·lectiu feminista.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article