Un jutge atura un desnonament per investigar si la hipoteca té clàusules abusives

Ja hi havia data fixada per al llançament, però el magistrat ha decidit aturar-lo seguint una sentència recent del Tribunal de Justícia de la Unió Europea


El magistrat del jutjat de primera instància número 53 de Barcelona ha fet aturar un procés de desnonament per al qual ja hi havia fixat data d’execució. Vol investigar si hi ha clàusules abusives en la hipoteca. 

El jutge aplica d’aquesta manera una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), que avala que es pugui recórrer el desnonament més enllà del termini d’un mes. En la sentència, el TJUE va reiterar que a Espanya la disposició d'un mes de termini per recórrer certes clàusules suposadament abusives d'una hipoteca és contrària al Dret europeu.

El magistrat de Barcelona considera, doncs, que en tots els procediments d’execució hipotecària que encara estiguin en tràmit i en què el banc no hagi lliurat la possessió de l’habitatge, el consumidor podrà demanar l’incident d’oposició i fins tot el jutge podrà apreciar d’ofici si hi ha cap clàusula abusiva en la hipoteca. En aquest cas ha estat l'afectat qui ha presentat un recurs per paralitzar el llançament. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article