El jutjat assegura que va avisar l’Ajuntament de Barcelona del desnonament de la dona embarassada

L'afectada, que té un altre fill, no estava pagant el lloguer i el consistori li va oferir un habitatge d'emergència el dia dels fets


El jutjat de primera instància número 7 de Barcelona ha assegurat aquest dilluns que havia notificat prèviament el desnonament d'una dona embarassada de nou mesos i amb un altre menor a càrrec al cos de Mossos d'Esquadra, als Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona i al Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Barcelona.

La PAH va denunciar divendres que s'estava produint aquest desallotjament a Sants sense previ avís, però el jutjat ha subratllat en un comunicat que un cop fixada la segona quinzena de juny com a data per portar-lo a terme, es va notificar degudament el 22 de maig del 2017. L'afectada no estava pagant el lloguer i el consistori ja li estava buscant un habitatge d'emergència.

La cronologia del desnonament

El procés va començar el 4 d'octubre del 2016, quan es va admetre a tràmit la demanda d’un particular contra un arrendatari per impagament de lloguer des del mes de maig del 2016. Així es va comunicar el 10 d'octubre al titular del contracte, que és un home. La seva parella, que estava citada a judici, no va comparèixer, però es va fer palès el seu embaràs i que a l'habitatge hi vivia un menor i un animal. El 13 de desembre es va dictar sentència on s'estimava la demanda i es donava per resolt del contracte, fixant la data de desnonament per al 14 de febrer.

Quan la comissió judicial va arribar a la casa aquell dia, 14 de febrer, el titular del contracte no hi era, i la seva parella explicava que hi havia nens i justificava la seva situació d'embaràs. També va comentar que ja havia posat la situació en coneixement dels Serveis Socials de l'Ajuntament, que li estaven buscant un habitatge. El desallotjament no es va dur a terme però es va fixar una nova data, el 8 de maig, informant Mossos, Serveis Socials i el Centre d'Acollida de Companyia de Barcelona. En el cas del consistori, es va indicar especialment la situació de risc de la dona.

El 5 de maig, la dona va demanar al jutjat que paralitzés el desnonament previst per al dilluns següent, però aquest va respondre que no hi havia temps material per a la suspensió. La comitiva, però, no va poder portar a terme el desallotjament i es va tornar a fixar una nova data, en aquest cas la segona quinzena de juny, informant igualment els Mossos, l'Ajuntament i la protectora d'animals. Tots ells estaven presents des de les 9 del matí en el desnonament que finalment es va produir el 16 de juny passat, apunta el mateix comunicat.

Davant l'emergència del divendres passat i a l'espera de trobar un habitatge més definitiu, l'Ajuntament va oferir a l'afectada un allotjament provisional del Centre d'Urgències i Emergències de Barcelona, però ella ho va rebutjar i va preferir quedar-se amb uns amics.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article