Un equip de científics aconsegueix per primer cop corregir un gen per evitar la mort sobtada

La descoberta ha estat publicada a la revista ‘Nature’ i ha aconseguit eliminar l’afecció en un embrió humà


Per primera vegada, un equip de científics dels Estats Units, la Xina i Corea del Sud ha aconseguit eliminar una malaltia genètica en embrions humans. L’experiment s’ha publicat a la revista ‘Nature’ i ha usat una tècnica innovadora de modificació genètica per corregir la mutació d’un gen que provoca la mort sobtada.

En concret, els científics han aconseguit eliminar una afecció del cor que és responsable de la mort d’esportistes aparentment sans, la miocardia hipertròfica, que és present en una de cada 500 persones.

Ha estat durant la primera etapa del desenvolupament de l’embrió que s’ha realitzat la manipulació genètica, motiu pel qual la correcció es transmet també a les futures generacions. Segons els científics de l’estiu, entre els quals s’hi troba un espanyol, Juan Carlos Izpisúa, afirmen que han seguit totes les consideracions ètiques de l’Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units.

Un experiment encara en fase preliminar

Tot i que l’experiment ha donat bons resultats, asseguren l’equip d’investigadors que encara es troba en fase preliminar perquè encara cal assegurar que no es produeixin conseqüències no desitjades.

De fet, no és la primera vegada que es publica un article científic sobre modificació genètica, però sí que és el primer cop que es fa als Estats Units amb resultats positius i un procediment “efectiu i segur”. Aquest cop, a més, s’han usat embrions nous, i no s’han fet servir embrions sobrants.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article