Els principals sindicats catalans tallen els carrers de Barcelona en defensa de les institucions

Comissions Obreres, UGT, Intersindical Alternativa de Catalunya, CGT i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans criden a la mobilització ciutadana


Comissions Obreres, la UGT, la Intersindical Alternativa de Catalunya, la CGT, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i el Sindicat d'Estudiants de Catalunya criden a la mobilització en defensa de les institucions catalanes. Les manifestacions i concentracions tallen aquest matí de dimecres la Gran Via amb Rambla de Catalunya, l'entrada de Barcelona per la Diagonal i la Via Laietana. Milers de persones s'han unit a les mobilitzacions que ja paralitzen el centre de Barcelona

També les entitats independentistes ANC i Òmnium han fet una crida a través de les seves xarxes socials perquè els ciutadans acudeixin a les portes dels departaments on la Guàrdia Civil ha entrar aquest dimecres al matí. Alhora, per a les dues del migdia també han convocat una concentració per a la premsa a la plaça Sant Jaume en resposta als registres que porta a terme la Guàrdia Civil a conselleries i altres seus de la Generalitat.

Jordi Sánchez, president de l’ANC, ha piulat que “ha arribat el moment” i ha animat a “resistir pacíficament”. “Sortim a defensar des de la no-violència les nostres institucions. Actitud no violenta de defensa de les institucions”, ha dit a la xarxa.

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha publicat que l’Estat està “assaltant les institucions pròpies i arribarà fins on els hi deixem”. “Viure en democràcia a Catalunya és a les nostres mans. Tothom a Rambla Catalunya amb Gran Via. La democràcia es defensa al carrer”, ha piulat, tto demanant “serenitat” i que es defensin “pacíficament alçats” i amb “coratge”.

La crida d’una part de la comunitat educativa

Així mateix, els principals sindicats de l'Ensenyament -USTEC-STE, Sindicat d'Estudiants de Catalunya, Intersindical-CSC i CGT Ensenyament, han fet públic un comunicat en què asseguren que Catalunya es troba “davant la il·legal i il·legítima ocupació de diversos departaments de la Generalitat” i que, davant la “gravetat” dels esdeveniments, criden a defensar els drets democràtics i civils.

També la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnat de Catalunya fa una crida a la “democràcia i al diàleg”. “No cal ser Tucídides per veure cap a on ens porta la deriva repressiva que patim”, asseguren a les seves xarxes. Alguns dels sindicats, com la Intersindical, no descarten una Vaga General i podrien celebrar aquest dijous una reunió d'urgència per tal d'organitzar-la. En un comunicat, a més, la federació condemna qualsevol acció que pugui impedir el ple exercici d’aquests drets.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article