Comín cessa els presidents dels consorcis sanitaris a quatre dies del Referèndum

La decisió permetrà que tots els treballadors de la sanitat catalana puguin anar a votar


A quatre dies del Referèndum de l’1-O, el conseller de Salut, Toni Comín, ha cessat tots els presidents dels consorcis sanitaris de Catalunya i se’n fa l’únic i últim responsable.

En concret, la decisió afecta a més d’una trentena d'organismes públics. Això afecta, entre d’altres entitats, l’Institut Català de la Salut (ICS), el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) o el Banc de Sang i Teixits. La decisió, tal com ha explicat el conseller, ha de permetre que els treballadors d’aquests centres puguin votar.

Segons ha explicat a l'ACN, la mesura no té a veure amb el fet que els CAP sota control dels consorcis siguin centres de votació. Sigui com sigui, el relleu dels alts càrrecs es farà efectiu en dos o tres dies. L'acció de Comín s'ha d'entendre en el mateix sentit que ho va fer fa només dues setmanes la consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, quan va substituir el president del Consorci d’Educació de Barcelona, responsable de les escoles de la ciutat.

Una de les entitats afectades, per exemple, és el Consorci Sanitari de Terrassa. La resolució signada per Comín el passat 22 de setembre, a la qual ha tingut accés l'ACN, Comín passa a ser nomenat president del Consell Rector i substitueix a cinc membres representants de la Generalitat: Manuel Balcells, Concepció Cabanes, Modest Custodio, Lluís Franch i Pilar Magrinyà. Entre els nous membres designats, destaca el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), David Elvira, o el subdirector, Josep Maria Argimon.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article