Els Mossos reben 533 denúncies de ferits en l'actuació de la policia espanyola i la Guàrdia Civil durant l'1-O

Només a la ciutat de Barcelona s'han registrat 137 demandes


Els Mossos d'Esquadra han rebut fins aquest dimecres 533 denúncies recollides en 271 procediments de persones que van resultar ferides durant l'actuació de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil durant la celebració del referèndum de diumenge passat, dia 1 d'octubre, segons fonts de la policia catalana.

Pel que fa al ciutat de Barcelona, els Mossos tenen registrades 137 denúncies recollides en 98 procediments. Les càrregues de la policia espanyola i la Guàrdia Civil als centres de votació per impedir el referèndum i requisar material electoral van causar diumenge 893 ferits, dos dels quals en estat greu però estables.

Precisament per condemnar aquests fets, aquest passat dimarts, 3 d'octubre, l'ANC i Òmnium Cultural van convocar una aturada general que van secundar més d'un milió de persones. Durant la jornada, tractors, cotxes i persones van tallar les vies d'accés a Catalunya i les principals carreteres del conjunt del territori.

A més, en cada capital de comarca es van convocar diverses concentracions i manifestacions durant tot el dia com a mostra de rebuig a l'actuació de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional durant la celebració del Referèndum d'Autodeterminació de Catalunya. Les ciutats que van aplegar més manifestants van ser Barcelona, amb 700.000 persones segons la Guàrdia Urbana, i Girona, que va reunir 60.000 persones.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article