Una cinquantena de persones ocupen la conselleria d'Economia per aturar la subhasta d'immobles heretats

Els manifestants demanen que els habitatges procedents d'herències intestades passin a formar part del parc públic de lloguer


El proper 5 de Juliol la Generalitat de Catalunya vol subhastar 47 immobles procedents d'herències intestades. Per aturar aquesta subhasta, diversos moviments i col·lectius que defensen l'habitatge digne han ocupat el vestíbul de la conselleria d'Economia a la rambla de Catalunya de Barcelona convocats pel Sindicat de Llogaters.

“Davant l'expulsió de veïnes, l'augment de preus i l'emergència habitacional que vivim, no podem permetre que aquests immobles passin a mans privades quan podrien ser usats per fer habitatge públic i assequible”, han expressat les entitats.

Algunes de les entitats que  han ocupat la seu de la conselleria són 500x20, Fem Sant Antoni, Grup d'Habitatge de Sants, Observatori d’Habitatge i Turisme del Clot, Oficina d'Habitatge Popular de Gràcia, Resistim al Gòtic, Sindicat de Barri del Poble Sec, Sindicat de Llogaters.

Segons l'organització Fem Sant Antoni, la negociació amb el Govern continua “però sense resposta satisfactòria”. “S’acullen a la llei quan el que cal és voluntat política per destinar els 47 immobles intestats a habitatge social”, han expressat a les xarxes socials i afegeixen: “Ens quedem fins que tinguem un compromís clar”.

Així, en aquests moments la tancada reivindicativa amb música i bon ambient a la Conselleria d’Economia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article