La Seu d'Urgell allotjarà més de 600 esportistes durant la celebració dels Jocs Special Olympics

Més d'una vintena dels 1.500 participants a l'esdeveniment esportiu provenen de clubs de la capital alturgellenca


La celebració dels Jocs Special Olympics 2018, que es duran a terme entre el 4 i el 7 d'octubre a la Seu d'Urgell i Andorra la Vella, repercutirà positivament sobre l'activitat econòmica de la capital alturgellenca, ja que d'entre 600 i 700 esportistes, a més de les persones que els acompanyin, s'allotjaran en diferents establiments hotelers de la ciutat durant els dies de competició.

La voluntat, però, és que l'esdeveniment esportiu serveixi per deixar una “petjada social” al territori, segons ha explicat l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla. Del total de 1.500 participants previstos, més d'una vintena provenen de clubs de la capital alturgellenca, com són el Taller Claror i el Sedis Airam.

Els usuaris del Taller Claror encaren amb nervis i il·lusió l'imminent celebració dels Jocs Special Olympics a la Seu d'Urgell i Andorra la Vella, que començaran aquest dijous i s'allargaran fins diumenge. La pràctica d’exercici físic que es duu a terme al centre, que habitualment ocupa una tercera part del temps que es dedica a les activitats, s'ha intensificat durant els dies previs a l'esdeveniment esportiu, en el qual hi participaran vuit persones a la competició d'atletisme i vuit més a la de petanca. A més, de la capital alturgellenca també hi prendrà part un equip de bàsquet del Sedis Airam.

La delegada d'esports i entrenadora del club del Taller Claror, Maite Ferrer, veu la pràctica d'activitat física com una "eina per desinhibir-se" i ressalta la importància que té per a les persones amb discapacitat intel·lectual que acudeixen regularment a l'equipament, tant des del punt de vista físic com psicològic. A més, ha destacat la seva funció de socialització, que es veurà potenciada en el marc dels Special Olympics ja que, ha dit, és una oportunitat per a què els usuaris “interactuïn amb gent d'altres centres”.

A banda dels entrenaments programats per a les persones que hi prendran part en les competicions, des de l'equipament s'ha posat en valor la tasca que suposa acollir i organitzar un esdeveniment d'aquest tipus. Així, el conjunt dels usuaris del Taller Claror han participat en la difusió dels Jocs i en els darrers dies han elaborat i publicat una entrada al seu bloc, activitat que forma part de la seva rutina al centre, com ho és també la jardineria o la venda de mobles de segona mà, entre d'altres.

Un dels usuaris de l'equipament, Gabriel Garcia, explica que fa molts anys que juga a la petanca i que li “agrada molt” participar en els Special Olympics, tot i que també reconeix que sol posar-se “una mica nerviós” quan arriba l'esdeveniment. Mentre, Marcos Vilchez, que entrena aquests dies abans de competir en les proves d'atletisme hi veu molts beneficis a la pràctica d'activitat física: “S'ha d'estar en moviment perquè sinó et quedes aixafat”, afirma.

Esdeveniment amb “petjada social”

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, destaca l'oportunitat que suposa per la ciutat acollir, juntament amb Andorra la Vella, la celebració dels Jocs Special Olympics 2018. En aquest sentit, ha afirmat que, més enllà de ser un important esdeveniment esportiu, la voluntat és que aquest deixi una “petjada social”. També ha explicat que a la part baixa del Passeig Joan Brudieu s'instal·larà una zona ‘village’ on es duran a terme diverses activitats de socialització i que servirà, ha dit, de punt de trobada entre els esportistes i les persones que vulguin visitar-los.

Els esportistes que competeixin a la Seu d'Urgell, que seran més de 600, s'allotjaran en establiments hotelers de la ciutat, juntament amb les persones que els acompanyin. A més, dins l'organització de la part dels Jocs que es durà a terme a la capital alturgellenca s'han integrat uns 600 voluntaris, els quals s'ocuparan de la part logística de l'esdeveniment esportiu. Des de dijous i fins al diumenge, un total de 1.500 esportistes prendran part dels Special Olympics. Tot i que la gran majoria són de Catalunya, 95 provenen de la resta de l'estat espanyol, 48 més d'Andorra i 122 d'altres països.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article