Com la persona amb discapacitat pot beneficiar socialment l'empresa?

Apunts i la Càtedra d’Economia Solidària de la UAO reflexionen sobre la integració de persones amb discapacitat al mercat laboral, més enllà de l’obligació de les empreses


Abandonar la mediocritat empresarial per esdevenir una organització autèntica on s’utilitza la relació i inclusió laboral de persones amb discapacitat i risc d’exclusió social com a palanca de canvi. Sota aquesta premissa, l’empresa d’economia social Apunts i la Càtedra d’Economia Solidària de la Universitat Abat Oliba CEU organitzen el proper 24 d’octubre a la mateixa universitat de Barcelona la IV jornada ‘Implementar la RSE’, enguany sota el títol ‘Els beneficis de la LISMI més enllà de complir amb una obligació’.

La finalitat d’aquesta jornada, diu l’organització, és el fet de “crear un espai de coneixement i intercanvi en matèria de Responsabilitat Socialˮ. Per això, prenent com a eix vertebrador la Llei d’Integració Social de la persona Minusvàlida (LISMI), s’analitzaran els beneficis que aquesta pot aportar a les empreses per transformar-les en autèntiques, més enllà del compliment d’una pura obligació administrativa.

“Podem combinar un valor que combini els resultats econòmics amb aspectes socials tangibles, rellevants i incorporats a la dinàmica del negoci”, expliquen la directora de la Càtedra d’Economia Solidària de la UAO, Carmen Parra, i el director gerent d’Apunts, Julio Castillo.

Inscripcions fins el 19 d'octubre

L’assistència a la jornada és oberta a tot el públic amb inscripció prèvia fins el 19 d’octubre. Inaugurarà la jornada Parra i Castillo, i tot seguit, el president de Lead to Change, Xavier Marcet, durà a terme una ponència sobre la Responsabilitat Social a l’era de la Intel·ligència Artificial.

També hi haurà una taula rodona sobre experiències enriquidores desenvolupant la LISMI i un taller pràctic sobre quota de reserva i mesures alternatives. Al final de la trobada es lliuraran reconeixements a empreses que desenvolupen amb èxit la seva RSE, en tres categories: Empresa amb Valors Socials, Empresa amb Promoció de la Diversitat i Empresa amb Innovació Social.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article