Una gala de la Fundació Lluita contra la Sida reunirà 700 persones per conscienciar sobre la malaltia

‘People in Red’ se celebrarà el proper dilluns, 19 de novembre, al Museu Nacional d’Art de Catalunya


Fins a 781 nous casos de sida es van detectar a Catalunya l’any 2016, que són les darreres xifres disponibles. Tot i que des de fa deu anys la xifra s’ha mantingut estable, es requereix més investigació.

És per això que el proper dilluns, 19 de novembre, se celebrarà al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) la gala People in Red que organitza la Fundació Lluita contra la Sida i que aplegarà unes 700 persones. Comptarà amb escenes d’humor, música en directe, entrevistes, improvisacions, col·laboracions especials i altres sorpreses que s’aniran revelant al llarg del vespre. Aquesta gala es fa amb la intenció d’informar i conscienciar sobre els reptes actuals contra el VIH.

Una de les novetats d’enguany és que es retransmetrà la gala en streaming per tal d’obrir la festa al món i fomentar els microdonatius. A partir de tres euros, qualsevol persona podrà donar la quantitat que desitgi per SMS o a través del web de la gala.

Tots els fons recaptats aniran destinats a tres punts clau de la investigació contra el VIH. Les vacunes preventives, les malalties relacionades amb el VIH i microbioma i, per últim, nous tractaments i resistències.

Cares conegudes a la gala

El presentador d’enguany serà Jesús Vázquez i, al llarg de la gala, s’aniran veient més cares conegudes. El productor de televisió Toni Cruz protagonitzarà un show, com també els humoristes Carlos Latre, Juan Carlos Ortega i Javier Sardá. Los Morancos també han volgut aportar el seu granet de sorra a la lluita, així com Antonio Orozco, David Bisbal, Amaia, Aitana i Alfred Garcia, que pujaran a l’escenari.

A més, quatre xefs d’estrella Michelin s’han unit a la causa. Els convidats podran gaudir d’una experiència gastronòmica de la mà de Nandu Jubany i, juntament amb ell, Carles Abellán, Carles Gaig i Hideki Matsushisa.

Conscienciar a través de les xarxes socials

A banda de la gala, la Fundació Lluita contra el Sida ha llançat la campanya digital #PonteDeRojo amb la que ja han col·laborat periodistes, escriptors, científics i celebrities per aconseguir potenciar els microdonatius per la investigació d’una malaltia que, segons l’organització, “és encara molt estigmatitzadaˮ.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article