Guia de salut 'Quan estic malalt... escolta'm' (Dincat)

Després d'editar la guia de salut destinada als professionals de l'àmbit sanitari, Dincat ha presentat el llibret que la complementa "Quan estic malalt...escolta'm", adreçat a les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies. El document vol ajudar-les a reconèixer i aprendre a defensar el seu dret a rebre una assistència sanitària adequada.

Per això, la guia conté orientacions per fer més fàcil i còmode l'accés als serveis de salut i algunes recomanacions per estar més sans (què cal fer abans d'anar a la consulta, en el moment de ser-hi i després de la visita al metge, consells per a una dieta i uns hàbits saludables, la importància de les revisions periòdiques, etcètera).

El llibret s'ha editat amb textos en lectura fàcil i amb dibuixos de l'il·lustrador Miguel Gallardo, que en faciliten la comprensió. El document ha estat elaborat per professionals del Servei Especialitzat en Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual de Girona en col·laboració amb Dincat i el suport del Departament de Salut.

En aquest enllaç trobareu la guia sencera.