La Confederació | Valoració impagament juliol Generalitat Serveis Socials

Després de la confirmació per part del Conseller Cleries que la Generalitat no podrà efectuar els pagaments corresponents a aquest mes de Juliol de 2012 pels serveis socials concertats, des de la Confederació d’Associacions Empresarials del Tercer Sector Social d’atenció a les persones de Catalunya (La Confederació) volem posar de manifest les següents consideracions:
 
- Tenint en compte que el sector ha mostrat sempre el compromís i la responsabilitat de prestar un servei públic de qualitat, es considera que la Generalitat de Catalunya hauria de poder respondre amb el mateix compromís i responsabilitat cap al sector i cap als col·lectius més vulnerables.

- Les entitats i empreses socials es comprometen a fer tot el possible per superar aquesta situació i mantenir els serveis, amb el suport i col·laboració dels professionals del sector que són, sens dubte, el principal capital de les nostres organitzacions.

- Si bé agraïm i valorem positivament que el Conseller Cleries s’hagi compromès a garantir el pagament del mes d’agost, les entitats socials no només gestionen serveis vinculats al Departament de Benestar Social i Família i, en aquest sentit, demanem una major transparència i transversalitat en la gestió de la informació (Departament d’Empresa i Ocupació, Departament d’Ensenyament, Departament de Salut, etc.).

- Atenent a aquesta transversalitat i a què es tracta d’una qüestió de país, reclamem que sigui el mateix Departament d’Economia i Coneixement el que es comprometi públicament al pagament del mes d’agost.

- Tanmateix, des de la Confederació reclamem un calendari de pagament dels endarreriments que permeti a les entitats gestionar la situació a mig termini.

- Creiem fermament que els serveis socials són prioritaris: es tracta de serveis bàsics dirigits a garantir els drets fonamentals de persones especialment vulnerables. Així doncs, reclamem voluntat política per part del Govern per tal que les situacions de manca de liquiditat no afectin a aquests col·lectius.

- Entenem que el Govern ha de trobar fórmules que permetin recaptar més recursos i que aquests recursos es prioritzin cap a aquestes responsabilitats ineludibles vers els col·lectius més vulnerables.

I com sempre, des de la Confederació ens posem a disposició del Govern per treballar i construir estratègies conjuntes en aquest sentit.

Aquest comunicat el signen les següents associacions empresarials que formen part de La Confederació:

L’Associació Empresarial de la Iniciativa Social de Catalunya – AEISC (que agrupa, entre d’altres, la Federació d’entitats d’Atenció i d’Educació a la Infància i l’Adolescència - FEDAIA, Entitats Catalanes d’Acció Social - ECAS, Sectorial d’Iniciativa Social de la Federació de Cooperatives, Moviment Laïc i Progressista, Fundació Pere Tarrés, Fundació Catalana de l’Esplai, ... ); l’Associació Empresarial d’Economia Social – DINCAT (Discapacitat intel·lectual de Catalunya); la Unió Catalana de Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç – UCCAP; l’Associació Empresarial ECOM i la Federació d’Entitats d’Assistència a la Tercera Edat – FEATE. En el seu conjunt, La Confederació representa al voltant de 800 organitzacions.