CCOO demana reduir ràtios per evitar tancaments de P3 i “massificació” a l'ESO

El sindicat considera que la reducció de ràtios ajudarà a crear una escola “veritablement inclusiva”


La Federació d’Educació de CCOO alerta del tancament d’aules de P3 i de la massificació d’algunes línies de l’ESO. Per aquest motiu, el sindicat demana una disminució de ràtios per aconseguir una educació “veritablement inclusiva”.

CCOO ha constatat la manca de planificació escolar per “entomar” la reducció demogràfica als primers anys d’escolarització i el gran increment a l’educació secundària, tant obligatòria com postobligatòria. “La manca de planificació en l’oferta escolar de Catalunya genera greuges que afecten la qualitat de l’educació i la igualtat d’oportunitats del nostre alumnat“, alerta el sindicat en un comunicat.

Paral·lelament, hi ha hagut una “brutal” reducció dels pressupostos destinats a l’educació, que han comportat deixar d’invertir a Catalunya prop de 3.700 milions d’euros en els darrers 6 anys.

Educació inclusiva

Per aquest motiu, la Federació d’Educació de CCOO de Catalunya entén que aquesta situació només es revertirà si hi ha una reducció de les ràtios “per una educació veritablement inclusiva amb 20 alumnes a les aules d’infantil i primària, 25 a les d’ESO, i 30 a les de secundària postobligatòria”.

A més, consideren que pel primer cicle de l’educació infantil també s’ha de produir una reducció de la ràtio, “en la línia de les recomanacions europees, fins a aconseguir 6, 9 i 15 alumnes per nivell”.

CCOO també demana una planificació educativa “com a eina de qualitat i de lluita contra la segregació escolar”. Per aquest motius, el sindicat exigeix al Departament d’Educació, en primer lloc, un mapa escolar “com a instrument de planificació”, amb la participació dels poders públics locals i de la comunitat educativa sigui efectiva.

En segon lloc, des de CCOO demanen una reducció de ràtios d’alumnes que ha de servir per millorar la qualitat educativa i per a implementar “una veritable escola inclusiva”. Una reducció de ràtios que també s’haurà de veure reflectida als menjadors escolars ja que, segons alerten des del sindicat, ara mateix no està recollida a cap normativa general.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article