Els joves es formen a través del lleure

160 voluntaris de la Fundació Pere Tarrés cursen el títol de monitor o director a mentre gaudeixen de les vacances d’estiu en una casa de colònies

Un total de 160 joves del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés han començat aquest dimecres i fins al 31 d’agost, els cursos de monitors i directors de lleure a la casa de colònies de La Ruca (Bages) i a l’alberg La Sala (Berguedà).

Enguany 120 joves cursaran el títol de monitor i 40 el de director. Aquests cursos residencials, segons explica la Fundació Pere Tarrés “esdevenen un espai de convivència i formació intensiva que permeten que alumnes i professors comparteixin experiències i reflexions al voltat del lleure, combinant les classes magistrals amb les sessions pràctiques i el treball en petits grups”.

Segons l’entitat, comptar amb monitors i monitores formats “és fonamental”atès que desenvolupen una tasca amb molta responsabilitat. Per estar molt propers als infants i adolescents; per la relació d’afecte i respecte que es genera; i per la intensitat amb què es viuen les experiències a l’estiu. En definitiva, “els monitors i monitores són agents transformadors de la societat i del país”, destaquen.

“Els cursos residencials són un element cabdal per la formació dels futurs monitors i directors que tenen un paper d’una gran responsabilitat” explica Andreu Porta, secretari tècnic del MCECC, que afegeix que els cursos “són una formació integral que els ha de donar eines i els ha de permetre afrontar tots els reptes del dia a dia que es troben als seus centres d’esplai”.

Així, l’estiu no només és temps de colònies o vacances sinó que els monitors posen també l’accent en formar-se i poder-se preparar per engegar el nou curs d’esplai al setembre. Els cursos són un espai també on es genera una xarxa de complicitat entre els monitors del MCECC per poder-se enriquir entre els diferents centres d’esplai intercanviant idees i coneixements.

Respirar esplai 24 hores

Durant els deu dies que dura el curs, 12 docents de l’entitat impartiran els diferents tallers i formacions específiques en àrees com educació emocional, interculturalitat, resolució de conflictes, psicologia, educació ambiental, primers auxilis, recursos d’animació, gestió i marc legal, entre d’altres. Els tallers incidiran explícitament en l’educació en valors i posaran atenció a les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

La formació de monitors a través dels cursos residencials està adreçada als majors de 18 anys. A més, amb l'obtenció del títol els joves podran millorar la seva tasca com a educadors i alhora tindran una oportunitat excel·lent per renovar les idees, consolidar metodologies i compartir experiències amb altres joves que realitzen una tasca similar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article