El tercer sector en bloc rebutja la sentència del Tribunal Suprem i crida a mobilitzar-se

La Taula del Tercer Sector Social, La Confederació i Dincat lamenten la “judicialització de la política” i s'han manifestat aquest migdia a la plaça Sant Jaume de Barcelona


La Taula del Tercer Sector Social i La Confederació manifesten el seu desacord amb la sentència dictada pel Tribunal Suprem pel procés i lamenten la judicialització que s’està fent de la política. El tercer sector considera que les penes de presó dictaminades als líders del procés, d'entre nou i 13 anys de presó, són “desproporcionades i injustes”.

A la Taula i La Confederació volen recordar que el tercer sector és “transversal i divers” amb persones amb diferents ideologies i sensibilitats, però que si hi ha un aspecte que el caracteritza i que és comú és la defensa dels drets i les llibertats. “Tot això forma part de la manera de ser i fer de les entitats socials”, assenyalen les entitats en un manifest conjunt.

És per aquest motiu que rebutgen que representants d’entitats de la societat civil, “amb qui sovint s'han compartit lluites i reivindicacions a favor del progrés social i la defensa dels drets fonamentals, hagin estat condemnats juntament amb els i les nostres representants polítiques per defensar, de manera pacífica i democràtica, l’exercici del dret a votar i a expressar la voluntat de la ciutadania catalana”.

Ambdues institucions creuen que la sentència del Tribunal Suprem contribueix a fracturar la societat catalana i que s’allunya d’allò que el Tercer Sector Social, i la majoria de la societat catalana, ha demanat reiteradament: solucions polítiques a conflictes polítics. “El diàleg i la negociació són l’única sortida. Ni la via judicial, ni la policial, ni la repressiva podran resoldre-ho, al contrari, per això cal una negociació política entre Catalunya i l’Estat”, denuncien en el comunicat.

Finalment, la Taula del Tercer Sector i La Confederació fan una crida a les entitats socials i a la ciutadania en general a mobilitzar-se cívicament i participar en els diversos espais que s’organitzin en la defensa dels valors de la cohesió, els drets i les llibertats. D’entrada, han convocat a la ciutadania a concentrar-se aquest dilluns a les 13.30 hores a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Al seu torn, el Col·legi de Treball Social també ha manifestat en un comunicat el seu desacord amb la sentència del procés i apel·la al diàleg per resoldre el conflicte polític preservant els drets civils i les llibertats fonamentals. El TSCAT avisa que no pot estar d’acord amb “judicialitzar conflictes per motius polítics en el marc d’un Estat democràtic i de dret”.

Així mateix, el col·lectiu professional insta a aplicar els principis ètics del treball social per reconduir el conflicte de manera pacífica: “Drets Humans, justícia social, responsabilitat col·lectiva i respecte per les diversitats”, diuen. Alhora, les treballadores socials alerten de les conseqüències que pot tenir la sentència en la convivència i adverteixen que el context polític té també “un impacte en el benestar emocional de la ciutadania”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Francisco Cárdenas Barcelona
1.
Puc entendre perfectament el dolor davant d'una sentència judicial injusta. A mí, fa 10 anys, una altra sentència em va treure la meva filla i (a dia d'avui) no em deixen veure-la. No hi va haver diàleg, per molt que ho demano cada dia des de llavors. Són molts anys de condemna (fins que sigui major d'edat com a mínim). Em vaig enfrontar també a la prepotència, el poder de la força de l'estat, en aquest cas la Generalitat de Catalunya
Amb la Dolors Bassa i la Carme Forcadell vaig tenir ocasió de parlar amb detall de la meva experiència. Tot i que no van fer gairebé res, entenc molt bé la situació per la que elles i la resta estan passant. És una barbaritat.
Costa d'entendre aquest món, on el diàleg no és el primer, on abunda la hipocresia dels que ara s'esquincen les vestidures…
www.eslamevafilla.cat
  • 0
  • 0

Comenta aquest article