El SIAD de l’Urgell ha atès 13 dones per violència masclista en el que va d’any

El Consell Comarcal de l'Urgell organitza tallers de sensibilització per als alumnes de 3r d'ESO de Bellpuig


El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Urgell ha atès un total de 13 dones per violència masclista a la comarca durant aquest 2019. Es tracta d'usuàries que s'han adreçat a aquest servei gratuït i confidencial, així com també denúncies que els “mossos deriven”, segons ha explicat la consellera d'Igualtat del Consell Comarcal de l’Urgell, Sílvia Fernández.

En motiu del Dia Internacional contra la violència de gènere que es celebra el proper 25 de novembre, l'ens comarcal ha organitzat un taller de sensibilització per al centenar d'alumnes de 3er d'ESO de l’Institut Lo Pla d'Urgell de Bellpuig. Aquest dijous s'han fet les primeres dues sessions i el 28 de novembre es faran les dues darreres.

Amb el títol ‘Les violències sexuals en l'entorn d'oci’, el taller ha tractat els tipus de violències que existeixen i les agressions més comunes en els espais d'oci, festes majors o discoteques. “Són tallers molt dinàmics”, ha indicat la coordinadora de l'associació LIKA de Lleida i encarregada del taller, Maria Lloza, que ha remarcat la importància que els joves “sàpiguen identificar els casos de violència sexual” per tal que “els hi remoguin coses i puguin prendre consciència del que són i què comporten”.

Lloza ha explicat que es parla de violència sexual quan algú detecta que no s’està respectant el seu consentiment o que s'envaeix el seu espai. “Si tu no sents que ho permets és violència sexual, des del nivell més baix fins al més alt que seria la violació", ha assegurat Lloza.

Fernández ha defensat que aquest taller és un “bon mètode” per sensibilitzar el jovent de la comarca perquè “prengui consciència davant qualsevol agressió o violència envers les dones”. La consellera d'Igualtat del Consell Comarcal ha finalitzat explicant que “si s’empodera el jovent, serà més fàcil acabar amb aquesta xacra social”.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de l'Urgell, Gerard Balcells, ha explicat que aquesta activitat “només és la punta llança de tota la feina” que fa l’ens comarcal. “Els dies internacionals estan molt bé però la violència de gènere s’ha de treballar cada dia i això es fa des del SIAD”, ha explicat Balcells.

El president del Consell Comarcal també ha indicat que disposen d'un punt lila itinerant perquè “és un tema que ens preocupa com a societat” i que, en aquest sentit, “estem fent un munt de petites mesures que totes juntes ens han de servir per donar-hi sortida”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article