El Govern confina a partir de les 12 del migdia la comarca del Segrià per l’increment de contagis de la Covid-19

Malgrat que Vergés descartava un nou confinament, finalment Torra anuncia el tancament, que només permet la circulació per treball


El Govern ha decidit confinar la comarca del Segrià per l'augment de casos de Covid-19. Ho ha anunciat aquest dissabte el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha reconegut que es tracta d'"una decisió difícil". "Avui fem un pas enrere per protegir-nos i controlar el rebrot", ha assegurat Torra, que ha explicat que s'ha autoritzat els Mossos d'Esquadra i els cossos de policia local per multar, si s'incompleix el confinament, que entrarà en vigor a les 12 hores d'aquest mateix dissabte. 

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha detallat que fins a les 16 hores, però, es permetrà l'entrada a residents al Segrià, però que a partir de llavors quedarà prohibida la circulació, excepte per a treballadors que s'hagin de desplaçar. Es tracta, doncs, d’un confinament perimetral i el Govern demana a la ciutadania que, tot i que no és un confinament total dins de casa, redueixi al mínim els contactes. A més, les residències per a gent gran, els centres cívics i altres equipaments públics romandran de nou tancats. El transport per carretera segueix obert per travessar la comarca cap a altres zones de Catalunya o l’Estat. 

Fa menys de 24 hores que el Departament de Salut havia descartat a Catalunya Ràdio el confinament. La tarda de divendres, la mateixa consellera Alba Vergés havia visitat Lleida per anunciar la creació d’un hospital de campanya a les portes de l’Hospital Arnau de Vilanova i per demanar la ciutadania que no abaixés la guàrdia, però havia descartat altra vegada un nou confinament, que finalment s’ha produit. Ara per ara, no afecta a tota la regió sanitària ni a la demarcació, però sí a la comarca del Segrià.

La planta Covid-19 de l’Arnau de Vilanova, plena

A més, aquest dissabte l’Hospital Arnau de Vilanova ha reconegut que “ja ha exhaurit la seva capacitat” i s'haurà d'habilitar un nou espai per als nous ingressos, tal com ha explicat el responsable internista José Luis Morales-Rull. En una entrevista al ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio, Morales-Rull ha explicat que actualment tenen 23 ingressos, cinc a l’UCI. El responsable de la zona Covid-19 ha dit que la zona habilitada fora de l'hospital és “com una sala d'espera” per fer PCR als possibles nous casos de Covid-19 i evitar que es mesclin amb la gent que ha d'acudir a l'hospital per altres motius. L'internista ha dit que l'hospital de la capital del Segrià està "aguantant amb estoïcisme".

Un nou brot amb quatre casos en una empresa hortofructícola del Segrià ha elevat a vuit els brots a la regió sanitària de Lleida, a més a més del de la Val d'Aran arran d'una barbacoa. Segons la gerent de la Regió, Divina Farreny, hi ha 130 positius acumulats en el total de brots. Un dels que s'ha detectat aquesta setmana ha estat el de l'Alberg Jericó, que va començar amb cinc casos però després de les proves PCR que s'han anat fent, a usuaris, treballadors i voluntaris ja en suma 21. Ara, s'està en procés de traslladar-los als dispositius especials de l'Hotel Rambla, la casa de colònies de la Manreana i l'Hotel Nastasi. En aquests punts hi ha 116 persones allotjades, però el nombre varia cada dia en funció dels nous casos.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article