La Comissió de la Renda Garantida expressa “preocupació” pel desplegament de l’Ingrés Mínim Vital a Catalunya

Govern, patronal, sindicats i entitats reclamen al Ministeri coordinar la gestió en una finestreta única i fer-la compatible amb l'ajuda catalana


La Comissió de la Renda Garantida expressa “preocupació” pel desplegament de l’Ingrés Mínim Vital a Catalunya. Els membres de la comissió —formada pel Govern, els sindicats majoritaris, la patronal, la taula del Tercer Sector, el Col·legi Oficial de Treball Social de Cataunya i la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis— reclamen al Ministeri concretar “immediatament” els acords, convenis i protocols per coordinar ambdues prestacions.

La Comissió considera necessari “garantir la complementarietat amb la Renda Garantida” i avisa que, si no es consensuen les accions necessàries entre les dues administracions, “es poden donar situacions de tràmits excessius i innecessaris o cobraments indeguts”. Alhora, demana “dotar de recursos econòmics i humans necessaris per evitar la pressió als ajuntaments i al Servei Públic d’Ocupació (SOC)”.

Per tot plegat, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha enviat al Ministeri propostes “per coordinar la gestió en una finestreta única” que agilitzi i faciliti l’accés i gestió. Tanmateix, a la conselleria alerten que no han obtingut resposta. Ara, demanen a través de la comissió al ministre José Luis Escrivá una reunió de treball sobre la implementació coordinada i complementaria d’ambdues prestacions.

“La Comissió creu que el nou Ingrés Mínim Vital és una bona notícia per fer front a les desigualtats i a la pobresa, però es reafirma en què cal incloure la prestació dins del sistema de serveis socials que defineixen  les lleis catalanes”, avisen. Tot i això, garanteix “un bon encaix” i la “difusió i divulgació i implementació de l’Ingrés Mínim Vital dins l’ecosistema de prestacions de Catalunya”.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article