Els MIR es vesteixen de dol en una acció per advertir que la formació està “malalta” i “maltractada”

El comitè de vaga presentarà una contraoferta que espera poder negociar en les properes hores i no descarta més aturades


Els metges interns residents (MIR) han deixat aquest dimecres les bates blanques i s'han vestit de dol en una performance en què han recreat l'enterrament de la seva formació, que està "malalta" i "maltractada", han advertit en un manifest. Uns 200 metges han participat en la protesta, que ha omplert la plaça de Sant Jaume en la sisena jornada de vaga per reclamar millores formatives, laborals i salarials. 

El portaveu del comitè de vaga, Àlex Mayer, ha explicat que han treballat en una contraoferta que presentaran en les properes hores i que demanaran reunir-se amb l'Institut Català de la Salut (ICS) i les patronals, amb qui no se seuen a negociar des de dimecres passat. Els MIR no descarten noves aturades si no arriben a cap acord.

Els MIR han centrat la sisena jornada de vaga a denunciar una formació que "no es cuida prou", assenyala Mayer. "Moltes vegades fem feina de personal estructural i això va en detriment de la formació", afirma el portaveu del comitè de vaga. Durant la protesta d'aquest dimecres a la plaça de Sant Jaume, han rebut el suport del president de Metges Sense Fronteres, David Noguera, que s'ha trobat amb la protesta i els ha dirigit un "missatge de solidaritat".

Les reivindicacions formatives són un dels tres blocs de demandes dels metges residents en vaga, juntament amb les laborals i les retributives. Els residents van secundar la setmana passada una aturada de tres dies, convocada pel sindicat Metges de Catalunya i que ha continuat aquesta setmana amb una segona vaga, que va començar dilluns i està prevista fins divendres.

El comitè de vaga assegura que estan disposats a negociar per trobar un acord abans de divendres, però de moment consideren les propostes rebudes insuficients. Per la setmana que ve, no han entrat cap nova petició de vaga, però els organitzadors no descarten noves aturades o mobilitzacions més endavant. "Està clar que no podem parar-ho ara. Necessitem unes solucions que, a més, ens semblen de mínims", adverteix Mayer.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article