Alerten que la notificació d’ictus es va reduir un 20% durant el confinament

La Fundació Ictus assegura que els pacients van arribar una hora més tard als hospitals


La Fundació Ictus ha alertat que l'activació del Codi Ictus es va reduir un 20% durant les setmanes de confinament per la Covid-19. La Fundació ha alertat també que els pacients van arribar una hora més tard a l'hospital, una dada "preocupant" ja que es tracta d'una malaltia aguda i on el temps de reacció és clau per administrar el millor tractament i reduir les seqüeles. 

La situació es va normalitzar a partir del juny. L'organització ha apuntat que també s'han vist afectades la rehabilitació i els controls posteriors dels supervivents. La Fundació Ictus commemorarà aquest dijous el Dia Mundial de l'Ictus amb la jornada 'No abaixem la guàrdia' per recordar que aquesta malaltia continua existint.

Fins a sis de cada deu pacients no van poder seguir programes de rehabilitació presencial durant el confinament, tot i que la majoria van rebre seguiment telefònic i telemàtic adequat, segons una enquesta realitzada des del Pla Director de la Malaltia Vascular Cerebral a mig miler de pacients. Un 95% dels pacients van seguir adequadament el tractament de prevenció i van tenir un bon control dels factors de risc.

Amb motiu de la commemoració, la Fundació Ictus presentarà el programa ABRIC, que s'ha adaptat per oferir assessorament gratuït de forma telemàtica a les persones que han patit un ictus i necessiten algú que els guiï en el procés de recuperació. L'objectiu és mantenir una atenció sanitària de qualitat als pacients en la situació actual.

L’ictus és una malaltia aguda que afectarà a una de cada sis persones al llarg de la seva vida. Cada dia es registren 35 ictus, un total de 13.000 diagnòstics anuals, dels quals 1.300 són en persones menors de 55 anys. Aquesta malaltia és la primera causa de discapacitat adquirida, i la primera causa de mortalitat en dones i la segona en homes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article