La Taula del Tercer Sector celebra els nous compromisos en matèria d’habitatge, però reclama una solució “definitiva”

Creu que l’ampliació de la moratòria dels desnonaments no fa més que ajornar l’angoixa de les famílies


La Taula del Tercer Sector ha celebrat tant l'anunci del govern espanyol de prorrogar les mesures de l'escut social com la del Govern de pagar el lloguer a famílies vulnerables a punt de ser desnonades. Tot i això, ha reclamat una solució “definitiva” perquè el problema de fons, la garantia del dret a l'habitatge, continua sense resoldre's. 

Sobre l'ampliació de la moratòria dels lloguers i les hipoteques i la suspensió dels desnonaments, la Taula creu que el que es fa és “tornar a posposar i perpetuar l'angoixa” de les famílies, ara fins al 31 d'octubre. Alerta, però, que no es resolen les dificultats per accedir a un habitatge ni la gestió del deute acumulat, un deute que ha alertat continua creixent a l'espera d'una solució definitiva.

Pel que fa a l'ampliació del programa ‘Reallotgem’ del Govern, ha valorat que és un pas endavant important, però s'ha mostrat prudent a l'espera de la seva aplicació. Per exemple, s'ha preguntat què passarà davant les dificultats per negociar amb la propietat, per detectar famílies que es troben en aquesta situació de vulnerabilitat i no consten a les ‘meses d'emergència’.

També han qüestionat que succeirà quan no hi hagi una alternativa d'habitatge si no hi ha acord amb la propietat. A més, ha demanat que es tinguin en compte altres situacions com els infrahabitatges, els amuntegaments o les ocupacions per necessitat.

Garantir el dret a l’habitatge

Des de la Taula del Tercer Sector insisteixen que cal una solució definitiva perquè el problema de fons, el de la garantia del dret a l’habitatge, continua sense resoldre’s enmig d’una crisi social sense precedents. 

En aquest sentit, a la Taula li preocupa què passarà quan torni a arribar el final de la moratòria dels pagaments dels lloguers i les hipoteques i la suspensió dels desnonaments, perquè la Llei d’Habitatge estatal segueix encallada i sense gaire bones perspectives que s’aprovi enguany.

“No hi ha un compromís ferm per garantir el dret a l’habitatge. Aquesta llei és imprescindible per assegurar-lo i per donar resposta a totes les situacions de vulnerabilitat habitacional i sensellarisme”, afirmen des de l’entitat. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article