Els col·legis d’infermeres s’oposen a la creació de l’FP de supervisió de l’atenció sociosanitària

El col·lectiu critica la “ingerència” i la invasió de competències amb l’objectiu d’abaratir costos


El Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermeres de Catalunya i els quatre col·legis territorials (COIB, COIGI, COILL i CODITA) han expressat la seva oposició a la creació de la nova FP “Supervisió de l'atenció sociosanitària a la persona usuària”, una titulació aprovada per reial decret el 18 de gener. 

Els col·legis han expressat el seu malestar perquè l'àmbit d'actuació al qual es dirigeix la titulació està instal·lat en entorns institucionalitzats i per als quals, des de fa temps, les infermeres reclamen un nou model que integri l'atenció social i sanitària. Hi veuen “ingerència professional” amb l'objectiu “d’abaratir costos” a curt i llarg termini i ha alertat que, a la llarga, esdevindran un greu problema per a la societat.

També han criticat que el Ministeri de Sanitat eludeix el reconeixement i desenvolupament de les especialitats infermeres. Posen com a exemple el cas de la Infermeria Geriàtrica, que consideren que no tenen el degut reconeixement professional ni descripció de la categoria laboral.

Les infermeres de Catalunya han proposat l'especialització als diferents governs per construir un model sociosanitari que garanteixi a les persones institucionalitzades els mateixos recursos que a la resta de la societat. Han lamentat que la resposta són noves formacions “clarament insuficients” i amb unes competències que repeteixen funcions delegades, perquè són atribucions que no els són pròpies.

Per tot plegat, han reclamat que s'aturi el degoteig de titulacions paral·leles, moltes vegades “pseudo sanitàries”, i s'aposti per desenvolupar i potenciar l'excel·lència dels professionals de la salut existents. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article