El president d’una associació musulmana de Reus afirma que el volen expulsar de l’Estat per motius polítics

Diverses entitats participen en una concentració en suport de Mohamed Said Badaoui


El president de l’Associació per la Defensa dels Drets de la Comunitat Musulmana (Adedcom) de Reus, Mohamed Said Badaoui, ha assegurat que la policia espanyola el vol expulsar de l’Estat per motius polítics. L’activista ha apuntat que el cos policial l’acusa d’estar “radicalitzat”, de ser “molt actiu a les xarxes socials, de tenir molts contactes polítics” i “d’ingerències en la política estatal”, motiu pel qual suposaria “un perill”. Divendres, Badaoui va rebre una notificació administrativa d’expulsió. L’activista ha qüestionat que una mesura d’aquestes característiques i “sense proves” es pugui fer sense passar per la via judicial.

Badaoui ha explicat que va començar a tramitar la nacionalitat espanyola fa dos anys, ja que en fa 30 que resideix a la província de Tarragona i, segons afirma, té tots els permisos de residència i treball en regla. Aquest juny, però, li van respondre que li havien denegat perquè “deien que era una persona radicalitzada”.

Aleshores va iniciar un procediment judicial pel qual va presentar un contenciós a la fiscalia de Madrid, també per “demanar explicacions per unes acusacions injustes”. Segons ha exposat l’activista, el magistrat va donar vint dies a la policia per aportar documentació i proves per tal que ell es pogués defensar. “En lloc de fer això han aparegut amb una expulsió administrativa i em volen fer fora del país”, ha lamentat.

Per tot plegat, se sent indefens i sorprès: “La gent que em coneix sap que treballo per la igualtat i la multiculturalitat. Volem una ciutat millor i que tothom tingui els seus drets independentment de les seves creences religioses”, ha afegit.

Amb tot, la notificació d’expulsió li va arribar aquest divendres i li donava 48 hores naturals per presentar al·legacions a la mateixa policia mitjançant un correu electrònic. “Està fet amb mala fe perquè no em pugui defensar bé, un divendres d’agost quan tothom està de vacances”, ha indicat. Badaoui ha criticat que l’expedient no passi pel jutjat. “Si he comès un delicte, que presentin proves i que jo em pugui defensar. Això no es pot decidir des d’una oficina. Demanem que hi hagi un judici just”, ha finalitzat.

Concentració per denunciar públicament la situació

Adedcom ha fet un comunicat en el qual qüestiona el procediment pel qual es vol expulsar el seu president i ha remarcat que és una entitat que té com a “objectiu principal defensar els drets de la comunitat musulmana davant de qualsevol vulneració o injustícia”. “Creiem que la intenció d’emprendre un procediment administratiu d’expulsió en aquestes circumstàncies i sense garanties és silenciar les veus dissidents que denuncien dia rere dia el racisme institucional, la islamofòbia i les vulneracions de drets reconeguts”. 

Badaoui va ser portaveu d’una mesquita de la ciutat i també és membre de Reus Refugi, del Sindicat d’Habitatge de Reus i d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. Totes aquestes entitats i altres li han expressat el seu suport i s’han adherit a la convocatòria de la plaça del Mercadal de les set de la tarda, que ha comptat amb la participació d’unes 150 persones. 

Els portaveus dels grups municipals de l'Ajuntament de Reus de Junts, ERC, PSC, CUP, Ara Reus i el regidor no adscrit Raúl Meléndez han expressat el seu suport a l’activista. En un comunicat, els grups signants han valorat que Badaoui és una persona que sempre a treballat “braç a braç amb les entitats i l'Ajuntament” “per garantir els drets dels seus veïns”.

El comunicat continua dient que Badaoui sempre s'ha implicat en activitats i dinàmiques del municipi i ha contribuït a una important funció de cohesió social i d'intercanvi amb la comunitat magribina i musulmana de Reus. “Des de la solidaritat amb ell, la seva família i amistats, demanem al Ministeri de l'Interior que tingui en compte aquest arrelament abans de resoldre el procediment d'expulsió”, finalitza l’escrit. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article