El SEM atén 4.500 persones sordes des de la posada en marxa del servei de videotrucada el 2021

L’aplicació per a telefonia mòbil ha incorporat aquest any un nou xat-sords per fer una atenció més accessible


El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 4.500 consultes de persones sordes mitjançant la funció de videotrucada de l'aplicació per a telèfons mòbils 061 Salut Respon des de la posada en marxa d'aquest servei, l'any passat. Aquest 2022 s'han introduït noves funcionalitats en l'aplicació, sobretot adreçades a l'atenció en llengua de signes.

El SEM ha habilitat una unitat d'intèrprets de la llengua de signes, tant per a la ciutadania com per als professionals de la salut, per donar resposta a les possibles dificultats que sorgeixin quan atenguin persones sordes. El servei funciona les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any.

La nova funcionalitat permet fer una videotrucada amb intèrpret de llengua de signes que trasllada la petició de l'usuari als professionals de la salut i pot donar resposta als seus dubtes.

Si en el moment de fer la trucada el gestor intèrpret està ocupat i la persona usuària abandona la pantalla, l'aplicació li envia un missatge quan torna a estar disponible, i a través d'una adreça d'accés, la convida a unir-se a la videoconferència.

Amb aquesta nova versió de l'aplicació 061 Salut Respon, disponible per a IOS i per a Android, s'impulsa un nou servei de xat, el Xat-Sords. L'atenen intèrprets en llengua de signes i vol facilitar l'assistència i eliminar barreres comunicatives. També inclou una sèrie de vídeos explicatius breus en llengua de signes en comptes de l'explicació en format textual.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article