Pas endavant per potenciar la salut comuntària en l’atenció primària

Salut crea la Comissió Especialitzada en Salut Comunitària, que ja ha començat a definir una estratègia de desplegament de les mesures


Salut ha creat la Comissió Assessora de l'Atenció Comunitària per potenciar-ne la seva aplicació en l'atenció primària.

La primera trobada, que s'ha celebrat aquest dilluns, ha reunit una trentena d'assessors procedents de diferents disciplines assistencials com medicina de família, infermeria, pediatria, treball social i personal administratiu, entre d’altres.

La sessió ha servit per presentar el primer document de treball per elaborar una estratègia concreta que dividirà el desplegament de l'atenció comunitària en tres nivells: l'individual i familiar, el grupal i el col·lectiu. Segons fonts de la conselleria, l'objectiu és millorar la salut i el benestar de tots els pacients i fer-ho amb mirada d'equitat.

La constitució d’aquesta Comissió Assessora permetrà donar l’impuls definitiu a l’orientació comunitària de salut de l’atenció primària i comunitària, un dels àmbits de treball prioritaris per al departament de Salut, representant el 24,46% del global del pressupost. 

El nivell 1, individual i familiar, suposa passar consulta posant atenció al carrer. El nivell 2, grupal, significa treballar en l’educació per la salut grupal treballant sobre les causes de les causes de la malaltia. I el nivell 3, el col·lectiu, és el que té a veure amb l’acció comunitària en salut, pel quan s’entén que el centre de salut (el CAP, l’hospital, el CUAP) no és l’únic lloc relacionat amb la salut.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article