Les ajudes de la Llei de la dependència, a pas lent

Cleries critica que l'Estat espanyol imposa l'aplicació de la Llei de la dependència i redueix l'aportació econòmica


"Els flagrants incompliments de l'anterior govern" fan que ara mateix sigui "impossible" aplicar la Llei de la dependència per a persones amb grau moderat de dependència. Josep Lluís Cleries va fer aquestes afirmacions en la seva primera compareixença com a conseller de Benestar Social i Família davant la comissió del Parlament en la què es va donar a conèixer que en els últims 4 anys han mort 17.400 persones amb dret a la prestació sense haver pogut gaudir d'aquest dret i 19.300 més han mort també sense que se'ls hagués fet la valoració de grau.  

"54.627 persones encara estan esperant que es faci la valoració del seu cas o s'apliqui el Pla Individualitzat d'Atenció, de les quals el 67% estan fora de termini", va dir Cleries per explicar que aquests retards van provocar situacions "greus". En aquest sentit, el conseller va assegurar que la Generalitat pagarà als hereus d'aquestes persones la prestació que els correspon depenent de la data de defunció. De cara la normalització de la situació, el conseller va dir que "és prioritari" que "les grans dependències i les dependències severes siguin ateses" i "fins que no solucionem els retards acumulats no podrem assumir l'atenció de les persones amb un grau moderat de dependència", el qual afecta unes 30.000 persones.

Per tal de solucionar la situació Cleries ha assegurat que "plantarem cara a Madrid i reclamarem que s'ajorni l'entrada en vigor del grau moderat de dependència" i ha criticat la reducció del pressupost de l'Estat espanyol dedicat a dependència. Per això, en resposta a les crítiques que ha rebut pel retard ha assegurat que ell "prioritza" i no retalla. "L'Estat [espanyol] trepitja les nostres competències, ens imposa l'aplicació de la Llei de la dependència i redueix l'aportació econòmica". I el conseller tampoc no ha escatimat les crítiques a que l'Estat espanyol només aporti una quarta part del finançament de la Llei de la dependència i que la resta ho hagin d'assumir els governs territorials.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article