Tortosa i la Fundació Hàbitat 3 pacten dotar el municipi amb deu pisos de lloguer per a famílies vulnerables

L’Ajuntament donarà suport a l’entitat en la recerca dels immobles


L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el director de la fundació Hàbitat3, Xavier Mauri, han signat aquest dilluns un conveni en virtut del qual l’entitat cedeix deu pisos al municipi per destinar-los a lloguer a preu reduït per acollir famílies en risc d’exclusió.

La fundació els adquirirà a través del dret de tanteig o directament de propietaris particulars o societats i els costejarà a través de préstecs atorgats per l’Institut Català de Finances.

L’Ajuntament donarà suport a l’entitat en la recerca dels immobles i li comunicarà els usuaris susceptibles d’accedir-hi. També assumirà els costos de gestió fent una aportació econòmica anual i garantirà el seguiment social i acompanyament de les famílies allotjades.

Hàbitat3 és una fundació impulsada l’any 2014 per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social per donar resposta a les necessitats d’habitatge entre persones en risc d’exclusió social. L’objectiu és aconseguir habitatges que es puguin oferir en lloguer a preus molt baixos.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article