L’Escola d’Infermeria de la UB passa a ser facultat per resoldre un “deute històric”

L’autonomia del centre permetrà incrementar el prestigi professional i la identitat acadèmica de les infermeres


L’Escola d’Infermeria de la Universitat de Barcelona (UB) adquireix des d’ara rang de facultat. Segons explica la UB en un comunicat, l’autonomia del nou centre permetrà incrementar el prestigi professional i la identitat acadèmica de les infermeres i reforçar la imatge de la professió a escala internacional.

A la UB, s’hi gradua el 20% del personal infermer de Catalunya, de manera que és la universitat amb el percentatge més alt. El centre ofereix anualment 530 places de nou ingrés d’Infermeria i el total d’estudiants de la nova facultat serà de 2.700, amb 369 membres del personal docent i investigador i 150 membres del personal d’administració i serveis (en alguns casos, compartits amb la Facultat de Medicina). La UB té ara 17 facultats.

A la Facultat d’Infermeria, s’hi impartiran el grau d’Infermeria, tres màsters universitaris (Infermeria de Pràctica Clínica Avançada; Lideratge i Gestió dels Serveis d’Infermeria; i Metodologia de la Recerca Aplicada a les Cures Infermeres) i 14 màsters i postgraus propis, a més del programa de doctorat en Infermeria i Salut (interuniversitari amb la Universitat Rovira i Virgili, coordinat per la UB).

El rector de la UB, Joan Guàrdia, ha remarcat la rellevància d’aquesta transformació. “La creació de la Facultat d’Infermeria corregeix un deute històric amb la professió. Els beneficis seran evidents, en obtenció de recursos, millora de la competitivitat internacional i optimització del servei d’atenció a l’alumnat, entre d’altres. Però, sobretot, posem la infermeria al nivell que li correspon, com una de les àrees clau de la salut i de la cura de les persone”, ha dit.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article