La Revolta Escolar no s’atura: aquest divendres nova jornada de talls de trànsit, centrada en els camins escolars

El col·lectiu reclama una bona pacificació als entorns escolars, més espai públic amb camins escolars segurs i carrils bici adaptats als infants


La Revolta escolar no s’atura. Aquest divendres hi haurà nous talls de trànsit en alguns carrers de Barcelona. Aquesta és la darrera jornada de reivindicació del curs 2022-2023 —la setena—, que organitza el col·lectiu i que reclama una reducció del trànsit rodat i de les seves externalitats negatives, en especial en els entorns escolars. 

A Barcelona hi ha, aproximadament, 250.000 infants menors d’edat (un 15% del total de la població), dels quals més de 190.000 tenen menys de 12 anys. “Tenir en compte el punt de vista dels infants per planificar i dissenyar la ciutat seria millor per a tothom, adults i infants”, assenyala el col·lectiu.

Des de la Revolta Escolar es remarca l’objectiu de tenir uns camins escolars segurs i còmodes en els trajectes de casa a l’escola, promovent per tant el fer aquest recorregut diari a peu o amb bicicleta i de manera autònoma, és a dir, sense acompanyament d’adult.

La iniciativa coincidirà amb la campanya StreetsForKids, que reclama carrers escolars a tota Europa i que se celebra aquest divendres a Barcelona. A més, també coincidirà amb la Kidical Mass, que és un moviment mundial que també reclama millorar els carrers i la infraestructura ciclista per als infants arreu del món, especialment, en els entorns escolars, i que se celebrarà aquest diumenge pel matí.

El 93% dels infants van a l’escola acompanyats

“Volem incloure la visió de l'infant en les polítiques i serveis de mobilitat , així com més espai públic dedicat a la bici i a la mobilitat activa amb l’objectiu que la canalla pugui anar al centre educatiu —o a d’altres destinacions— amb bicicleta de manera còmoda, tranquil·la i amb la protecció i seguretat necessàries”, destaquen.

El 2022, la Revolta Escolar, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona, va publicar un estudi sobre entorns escolars a la ciutat de Barcelona en el qual van participar 83 AFAs i més de 4.500 famílies de 180 escoles diferents. En termes de camins escolars l’estudi va posar de relleu que són escoles de proximitat i que opten, majoritàriament, per una mobilitat sostenible.

No obstant això, pràcticament tots els infants, en un 93% dels casos, van a l’escola amb acompanyants i el 80% de les famílies consideren que el seu camí a l’escola no és prou “segur” perquè el faci un infant de vuit anys sol o en grup no acompanyats. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article