Gairebé 6.000 persones es concentren a Cornellà de Llobregat per condemnar l’últim feminicidi

Veïns, polítics i artistes s’han congregat aquest diumenge a la Plaça Catalunya en un acte de protesta


Gairebé 6.000 persones es van concentrar a Cornellà de Llobregat aquest diumenge al vespre per rebutjar l’últim feminicidi. L’assassinat, cinquè crim masclista a Catalunya del 2023, es va produir la matinada d’aquest diumenge en un domicili al barri de la Gavarra. En una declaració institucional, es va condemnar “de forma rotunda i enèrgica” l’assassinat i es va mostrar solidaritat envers la família de la víctima. Tots els actes previstos per a la celebració de la festa major de Cornellà s’han suspès i l’ajuntament ha decretat tres dies de dol. Per la seva banda, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, també va expressar “rebuig, indignació i consternació” pel succés.

La concentració va començar amb un discurs en condemna de l’assassinat per part del locutor de ràdio Toni Aguilar. Tot seguit, els Castellers de Cornellà van fer el pilar simbòlic, sense música, i els artistes Oscar i Alejandra Larios van interpretar la cançó ‘Lobo’ d’Elena Gadel. L’acte va concloure amb cinc minuts de silenci. En acabar la concentració de la Plaça de Catalunya, la Coordinadora Feminista de Cornellà també va convocar un acte de condemna a les 19.30 h a la Plaça de la Dona, al que van assistir al voltant d’un centenar de persones.

Verge mostra “rebuig, indignació i consternació”

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, va manifestar “rebuig, indignació i consternació” pel succés i va celebrar que “una riuada de gent” s’aplegués al municipi en senyal de condemna. “Avui tot el país és Cornellà”, va dir la consellera. Així mateix, va recordar que amb aquesta víctima ja són cinc les dones assassinades per les seves parelles o exparelles homes durant el 2023 a Catalunya.

Així mateix, la consellera va xifrar en 118 els feminicidis de l’última dècada, que han suposat que 90 criatures hagin quedat orfes de mare. “Són massa vides truncades”, va dir Verge. “El masclisme mata, el masclisme viola, el masclisme assetja, i no entén de classe social, de codi postal ni d’origen, però té gènere. Necessitem tombar el patriarcat”, va asseverar la consellera.

A l’escenari de la Plaça de Catalunya s’hi va poder veure també l’alcalde de Cornellà de Llobregat, Antoni Balmón; i diversos alcaldes de municipis del Baix Llobregat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article