La Fundació Drissa enceta un projecte educatiu per promoure el coneixement sobre l’alimentació sostenible

L’entitat gironina, que es dedica a la inserció laboral de persones amb trastorns de salut mental, organitza tasts i visites a la seva finca ecològica


Promoure el coneixement sobre l’alimentació sostenible, ecològica i de proximitat per afavorir, al mateix temps, la inserció laboral de persones amb trastorns de salut mental. Aquest és l’objectiu del projecte educatiu de sostenibilitat agrària i ambiental que ha posat en marxa la Fundació Drissa, el qual compta amb un programa d’activitats obert i adaptat a diferents col·lectius (escoles, gent gran, famílies, joves i altres). Aquesta iniciativa es duu a terme a la finca ecològica que l’entitat té en propietat a Campllong (Gironès) i la idea és crear un centre de visitants per promoure l’alimentació sostenible.  

L’activitat comença amb un recorregut per les parcel·les ecològiques de la finca,  en què es donen a conèixer els processos sostenibles de producció dels cultius d’horta i fruita. “Expliquem les actuacions que fem per aconseguir una sostenibilitat agrària i ambiental, però també les que caldria desenvolupar, en general, per contribuir al benestar de la societat i la sostenibilitat ecològica”, explica Sílvia Torres, la responsable de Biodrissa, la marca de l’entitat per a la comercialització dels productes.  

La fundació assenyala que en aquests recorreguts el que es busca és incidir en el coneixement del sòl, en les espècies i varietats d’horta i poma adaptades a les condicions, en la biodiversitat present i necessària dels camps, en els controls alternatius i respectuosos de plagues i malalties i en l’eficiència i gestió del reg, entre altres. L’activitat clou amb un tast de pomes per donar a conèixer les aparences (color, forma, mida, etc.) i els sabors (dolç, àcid, crocant, ferm, etc.), tant de les pomes que es cultiven a la finca de la fundació, com les varietats més importants produïdes a les comarques de Girona. 

Inserció laboral i alimentació sostenible 

La Fundació Drissa és una entitat gironina dedicada a la inserció laboral de persones amb trastorns de salut mental i és també un dels productors ecològics de les comarques gironines. La seva finca abasta 11 hectàrees d’extensió, de les quals quatre són una zona boscosa, de roures i alzines, i la resta estan destinades al cultiu de fruiters, verdures i hortalisses de la temporada. Els productes es transformen a un obrador propi, i es venen a les botigues degustació Biodrissa, amb dos punts de venda a Girona, un al Mercat municipal de Girona i un altre al cor del Barri Vell de Girona.  

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article