Els sindicats demanen diàleg, millors condicions laborals i un augment pressupostari a la nova consellera d’Educació

USTEC, CCOO i la Intersindical celebren la destitució de Cambray i la veuen com una oportunitat per millorar l’educació catalana 


Un augment del pressupost per a l’educació pública, millors condicions laborals per als treballadors i treballadores del sector i més diàleg. Això és el que USTEC, CCOO i la Intersindical han demanat a la nova consellera d’Educació, Anna Simó, després de conèixer el seu nomenament. Els sindicats han celebrat la destitució del fins ara conseller Josep Gonzàlez-Cambray i demanen a la nova consellera un canvi de rumb en l’educació catalana. 

Els tres sindicats veuen aquest canvi com una oportunitat per a facilitar el diàleg i el consens entre el departament i la comunitat educativa. Denuncien que l’etapa de Cambray ha estat marcada per “la imposició i el conflicte permanent” i celebren el cessament de l’exconseller, la qual portaven demanant “des de feia mesos”, tal com han recordat.  

USTEC, CCOO i la Intersindical han aprofitat la notícia de la destitució de Cambray per a fer públics els seus reclams i propostes a la nova consellera. Els tres sindicats fan especial incidència en la millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores d’educació i en revertir les retallades que el sector ha patit des de fa anys. Concretament, USTEC demana l’equiparació salarial dels treballadors i treballadores de la Formació Professional i que s’apliquin processos d’estabilització dels interins.  

Els sindicats també demanen a Simó una major dotació de pressupostos a l’escola pública i una baixada generalitzada de les ràtios a totes les etapes educatives. “Cal dotar dels pressupostos necessaris per arribar com a mínim a un 6% del PIB per implementar una educació amb qualitat”, han recalcat des de CCOO.

La Intersindical Educació ha fet un repàs dels conflictes que el sindicat atribueix a l’etapa Cambray —com l’avançament del calendari escolar, “l’esbombament de decisions importants a través dels mitjans de comunicació” i “el desmantellament de les funcions del Consell Escolar”— i espera que la nova consellera, Anna Simó, “sigui conscient dels errors que ha comès el seu predecessor” i li desitja “encerts i voluntat d’assolir consensos amplis”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article