Sindicats i patronals acorden un augment salarial del 4% a la sanitat privada per al 2023

L’increment és fruit d’un acord parcial entre CCOO, UGT, ACES i La Unió, que s’aplicarà de forma retroactiva des de l’1 de gener


Els sindicats CCOO i UGT i les patronals sanitàries ACES i La Unió han acordat aquest dimecres incrementar un 4% els salaris de la sanitat privada a Catalunya aquest 2023. Es tracta d’un acord parcial en les negociacions del conveni col·lectiu que afecta centres hospitalaris, d’assistència, consulta i laboratoris d’anàlisis clíniques de titularitat privada, el qual s’aplicarà amb caràcter retroactiu des de l’1 de gener de 2023. 

A partir d’aquest dimecres, les empreses que gestionen aquests serveis de la sanitat privada tindran tres mesos per pagar els endarreriments dels sous de gener a maig de 2023 que se’n derivin d’aquest augment salarial. A més, sindicats i patronals han pactat també un augment del 0,5% en tots els conceptes salarials a partir de l’1 de gener de 2024, tot i que hauran de continuar amb les negociacions per als pròxims anys. 

“Aquest fet posa de manifest la voluntat negociadora i l’esforç de totes les parts per donar estabilitat al sector i resposta als professionals que hi treballen”, han assegurat totes les parts negociadores en un comunicat conjunt. 

Aquest acord parcial respon a l’interès que van manifestar els sindicats, quan es va constituir la mesa de negociació del conveni l’1 de març, per arribar a una entesa parcial que permetés a les treballadores “mantenir el seu poder adquisitiu”. El conveni al qual fa referència l’acord és el XII Conveni col·lectiu de treball d’establiments sanitaris d’hospitalització, assistència, consulta i laboratoris d’anàlisis clíniques de Catalunya. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article