La Plataforma 25-N de Badalona planteja que l’Ajuntament coordini un pla integral contra la violència sexual

El col·lectiu reclama la instal·lació de punts liles al barri de Sant Roc i als centres comercials


La Plataforma 25-N, integrada pels sindicats UGT i CCOO, la Federació d’Associacions Veïnals de Badalona (FAVB) i la Federació Dones Badalona, ha presentat aquest dilluns un pla d’actuació integral contra la violència sexual perquè el coordini l’Ajuntament de Badalona. La voluntat d’aquesta iniciativa és treballar amb tots els agents implicats, a més del consistori, cossos de seguretat, entitats escolars, jurídiques i d’altres de la ciutat. Les mesures que es contemplen en aquest pla són la formació, l’orientació i la prevenció per evitar aquests comportaments, especialment entre infants. Abans d’acabar el mes de juny tenen una cita amb la regidora de Gent Gran, Feminisme i LGTBIQ+ i Diversitat Funcional, Florència Badia.

La intenció és que aquest pla integral sigui “viu” i que s’adapti a tota la ciutat, com ha afirmat la secretària comarcal d’UGT al Barcelonès Nord, Reyes Solaz. La iniciativa compta amb el suport d’aquestes quatre entitats i la voluntat és que s’adhereixen “totes les entitats” de la localitat, ha dit Solaz. Precisament, el pròxim 29 de juliol tenen una reunió amb la regidora Florència Badia per demanar que sigui l’Ajuntament de Badalona qui coordini les mesures a desplegar.

D’altra banda, des de la Plataforma 25-N també s’ha reclamat la celebració extraordinària del Consell de Dones i s’ha fixat el pròxim 5 de juliol com a data on es presentarà aquest pla d’actuació integral contra la violència sexual. En aquest sentit, la membre de dones de la FAVB, Silvia Delgado, ha insistit a treballar “amb tots els agents que calguin i que siguin necessaris”.

Una de les primeres mesures d’aplicació immediata que ha suggerit Solaz és la instal·lació de punts liles al barri de Sant Roc i als centres comercials de Badalona. Així mateix, ha apuntat com “a bon punt de partida” la formació als instituts.

El Comitè de Mares Contra la Violència Sexual exigeix recursos

La portaveu del Comitè de Mares Contra la Violència Sexual a Badalona, i mare d’una de les víctimes al Màgic de Badalona, Teresa Prados, ha exigit “recursos i inversió social” per combatre aquest fenomen. Prados, un cop ha acabat la roda de premsa de la Plataforma 25N, ha afirmat que “cal trencar amb el missatge que criminalitza els immigrants i gitanos” i ha afegit, “el problema no és l’origen sinó que és un sistema podrit i salvatge”.

Ha carregat contra l’exbatlle Rubén Guijarro per “blanquejar la imatge del centre comercial” i ha qüestionat l’actual batlle, Xavier Garcia Albiol, perquè “l’únic que proposa és mà dura”. Prados ha insistit que les solucions depenen de la inversió que es faci en educació.

Ajuntament i Drets Socials acorden reactivar el Consorci de Badalona Sud

Per altra banda, divendres passat el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, van acordar reactivar el Consorci de Badalona Sud com a mesura per frenar les agressions sexuals entre menors d’edat. El consorci, que intervé a Sant Roc i el seu entorn, estava en fase de dissolució des de fa dos anys. Ara, arran dels últims casos d’agressions sexuals, tant el Govern com l’Ajuntament s’han instat a “reactivar-lo i replantejar-lo” per tal de treballar de forma coordinada.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article