Drets Socials i Salut busquen projectes innovadors per abordar la soledat no volguda

El nou Hub d’Innovació Social i Sanitària seleccionarà deu propostes per desplegar-se a la tardor, les quals rebran 80.000 euros cadascuna


Els departaments de Drets Socials i Salut busquen projectes innovadors que abordin el repte de la soledat no volguda en la gent gran i el jovent. Es tracta de la primera crida que fa el Hub d’Innovació Social i Sanitària (HiSS), un instrument públic del sistema català de salut i de la xarxa pública de serveis socials, el qual s’ha presentat aquest dimecres. L’objectiu d’aquesta primera prova pilot és avaluar al llarg de l’estiu un total de deu propostes al voltant de la soledat no volguda, les quals comptaran amb un pressupost de 80.000 euros per a cadascuna i s’hauran de desplegar entre el setembre i l’octubre. 

Les entitats, empreses o organismes que vulguin presentar les seves propostes tenen fins al 5 d’agost per fer-ho. Un cop s’hagin seleccionat deu d’aquestes propostes, cada iniciativa rebrà 80.000 euros i serveis personalitzats de suport per al desenvolupament del projecte. Totes aquestes iniciatives seran avaluades per experts independents, els quals elaboraran un informe final amb els resultats aconseguits i els passos a seguir. 

Aquesta primera crida de propostes, que se centraran en el repte de la soledat no volguda, forma part del Programa Transforma de l’HiSS, el qual té per objectiu impulsar la captació i desenvolupament de projectes innovadors d’atenció integrada de salut i serveis socials. La idea és fer diverses crides al llarg del temps, amb la finalitat d’impulsar projectes que puguin transformar el sistema català de salut i de serveis socials. 

El laboratori de l’agència d’atenció integrada 

El Hub d’Innovació Social i Sanitària, del qual depèn el Programa Transforma, és una iniciativa coordinada pel Consorci Sanitari de Terrassa (CST) juntament amb la Fundació Joan Costa i Roma. Es tracta d’una eina clau per a l’estratègia d’Atenció Integrada Social i Sanitària del Departament de Salut i del Departament de Drets Socials, i té la meta de convertir-se en l’instrument d’innovació de la futura Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària de Catalunya. 

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha explicat que l’HiSS serà l’espai on es provaran i es testaran els projectes abans d’incorporar-los a la xarxa d’atenció integrada social i sanitària. “El Hub serà el laboratori d’implementació de la futura agència d’atenció social i integrada. Usarem les millors pràctiques testades i avaluades. La innovació és triar els projectes que tinguin un major impacte en millorar la qualitat de vida de la ciutadania”, ha subratllat Balcells. 

Per la seva banda, el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha subratllat que la innovació és “transcendent” per a afrontar les necessitats assistencials de salut i socials. En aquest sentit, Campuzano ha ressaltat “el valor del tercer sector” i el món de l’associacionisme per tal d’enfortir els sentiments de pertinença i els vincles comunitaris que ens ajuden a combatre la soledat no volguda. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article